Emotiu Primer Toc de tambor i fabiol de les festes de Sant Joan 2022 Ha sonat a les 9 en punt des de Can Simó

 

Eliris.cat. Silve Pons – Imatges: Bep Al·lès
A les 9 en punt, i com mana la tradició, ha sonat el Primer toc de tambor i fabiol de les festes de Sant Joan a la sala principal de ca el caixer Senyor. Enguany el domicili del noble és al carrer Santa Clara, al casal conegut com Can Simó. La plaça Nova, on hi ha ubicada la pantalla gegant que ha instal·lat l’Ajuntament, la plaça Vella, ses Voltes, els carrers de Sant Antoni, Santa Clara i Sant Josep, vessaven de gent, des d’abans de les 9 per ser presents al primer acte protocolari de les nostres estimades festes.
El caixer Senyor, Borja Saura García, ha rebut la comitiva davant la mirada expectant de la seva família, amb la seva dona, Alejandra Alatorre, els seus pares José Manuel Saura i Mercedes García, el seu germà Biel, el seu conco Fernando Saura Mercadal, el seu cosí Fernando Saura Cantallops, tots ells ex-caixers Senyors.
Després que els familiars dels membres de la Junta de Caixers s’han fotografiat amb els protagonistes, s’han succeït els actes protocolaris pertinents, com l’entrega de la bandera de les festes per part del noble al caixer Fadrí i el lliurament de les safates de plata al caixer Pagès de Migjorn  i al caixer Casat.
Finalment, a les 9 en punt el fabioler, Sebastià Salort, ha sonat el primer toc de tambor i fabiol que ha emocionat a la gernació assistent. Enguany, i després de dos anys sense festes, els ciutadellencs i ciutadellenques tenim l’emoció a flor de pell. No deixam de recordar aquells que hem perdut per la pandèmia i ens encomanam a ells perquè aquestes festes, les d’enguany, siguin de dalt de tot!
La comitiva des Be té previst realitzar 114 visites durant tot el dia (incloent dos tocs de dol). La primera és a Can Saurà on seran rebuts per la corporació municipal (recordem que el Reial Alcàsser es troba en obres i el saló Gòtic està inutilitzat) i la darrera serà a ca el caixer Casat on tindrà lloc la Beguda i on romandrà la bandera exposada fins el 23 de juny quan devers les 5 del capvespre la dona del caixer Casat, Sílvia Allès l’entregui al caixer Fadrí, José Benejam per encapçalar la Qualcada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.