El PP andalús puja 32 escons i aconsegueix la majoria absoluta que li permetrà governar sense Vox El PSOE baixa 3 escons, la ultradreta en puja 2, Cs desapareix de la cambra i l'esquerra del socialisme empitjora

 

ACN Barcelona – El PP andalús ha obtingut la majoria absoluta al Parlament autonòmic, amb més del 99% dels vots escrutats. L’actual president, Juanma Moreno, ha pujat 32 escons, i ha passat de 26 a 58, tres més dels necessaris per governar en solitari, i del 20 al 43% dels vots. El seu principal rival, el PSOE de Juan Espadas, ha baixat tres escons, passant de 33 a 30, i del 28 al 24% dels vots, mentre que el seu soci de govern, Cs, desapareix de la cambra andalusa i ha perdut els 21 escons que va obtenir el desembre del 2018. La ultradreta de Vox, amb Macarena Olona, ha passat de 12 a 14 escons, i té un 13,45% dels sufragis, però no serà necessari per al PP per a governar. Els populars han guanyat a totes les províncies.

A l’esquerra del PSOE, la candidatura conjunta d’Endavant Andalusia va obtenir el 16% dels vots i 17 escons el 2018, que ara es converteixen en un 12% en total i 7 escons en anar separats Endavant Andalusia, que obté 2 seients, i Per Andalusia, que inclou Podemos i es queda amb 5.

Amb la majoria absoluta, el PP evitaria repetir la fórmula de Castella i Lleó en què els populars van formar govern per primer cop amb Vox. L’increment del PP és en detriment de Cs, que fins ara governava en coalició amb els populars i desapareix.El nou líder del PP estatal, Alberto Núñez Feijóo, superaria d’aquesta manera el primer examen electoral des que presideix el partit en uns comicis autonòmics que es llegiran en clau estatal. La candidatura de Vox encapçalada per Macarena Olona es queda lluny de les expectatives que generava la candidata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca