Macron perd la majoria absoluta a les legislatives franceses i l’esquerra de Mélenchon aconsegueix més de 140 escons Les projeccions apunten a un fort creixement de l'extrema dreta

 

ACN Barcelona – La coalició Ensemble (Junts) del president francès, Emmanuel Macron, ha perdut la majoria absoluta a l’Assemblea en la segona volta de les eleccions legislatives franceses d’aquest diumenge. Dels 350 escons del 2017 ha passat a una forquilla d’entre 230 i 240, segons les projeccions, només dos mesos després de guanyar les presidencials. Els dos grans beneficiats són la unió de les esquerres, NUPES (Nova Unió Popular Ecològica i Social), de Jean-Luc Mélenchon, que passa de 17 a entre 140 i 150 diputats, i l’extrema dreta de Reagrupament Nacional, de Marine Le Pen, que passa de 8 a entre 80 i 90. Els Republicans, conservadors, baixen de 136 a entre 60 i 80. La majoria absoluta són 289 escons.

La participació ha estat del 46%, menys que en la primera volta de fa una setmana però més que la del 2017. A la Catalunya Nord l’extrema dreta ha guanyat a les quatre circumscripcions.

El president francès tindrà una legislatura complicada els propers cinc anys, ja que haurà de conviure amb una majoria simple de la seva formació i tindrà davant un gran grup d’esquerres i una extrema dreta que ha multiplicat per deu els seus resultats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca