Actes 8 Març

Maó, ‘Ciutat d’Acollida per a les persones migrants i refugiades’, commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

 

Avui, dia 20 de juny, es commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades i, per aquest motiu, a les 10:30 l’equip de govern de l’Ajuntament de Maó ha penjat la pancarta de Ciutat d’Acollida al balcó de l’edifici consistorial. També hi ha participat Biel Olivar, coordinador d’Amnistia Internacional a Menorca.

En aquest any 2022, el número de persones que fugen de les seves llars per guerres i altres conflictes ha seguit creixent situant-se actualment als 84 milions de persones, segons dades d’ACNUR (Alt Comissariat de les Nacions Unides per als Refugiats).

Aquesta dramàtica situació ha estat marcada enguany pels 12 milions d’ucraïnesos que han hagut de fugir de les seves llars, constituint així el major èxode de refugiats des de la Segona Guerra Mundial. D’aquests, 116 han arribat a la nostra illa, i més de 50 es troben actualment al nostre municipi, segons dades de Creu Roja.

Des de la regidoria d’Igualtat, Participació Ciutadana i Cooperació, volem seguir donant el nostre suport cap a totes aquestes persones i, a la vegada, creiem important recordar al conjunt de la ciutadania que al món segueixen existint altres conflictes bèl·lics que no podem ignorar.

Segons les dades del Ministeri de l’Interior, entre l’1 de gener i el 31 de maig de 2022, a part de la protecció temporalitat sol·licitada per part de les persones provinents d’Ucraïna, s’han presentat 46.871 sol·licituds de protecció internacional provinents principalment de persones d’origen veneçolà (40%) i colombià (27%), seguit de les persones d’origen peruà, marroquí i hondureny.

Per tot això, considerem que és més urgent que mai donar visibilitat als diferents conflictes existents al món. Creiem imprescindible promoure una educació basada en els valors d’una ciutadania global, compromesa en la consecució d’un món basat en el respecte i la valoració de la diversitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.