Borja Saura, Caixer Senyor: “Hem de fer d’aquest un Sant Joan màgic, on tots i tinguem cabuda” "Sé que tothom espera amb molta il·lusió les 2 del migdia del Dissabte de Sant Joan, però hi hem d'arribar amb l'actitud que toca"

Borja Saura, Juan Manuel Saura i Gabriel Saura. Foto: Bep Al·lès©

Itziar Lecea- Ciutadella Fotos: Bep Al·lès. Després de reprendre les festes de Sant Joan amb es Dia des Be, es Caixer Senyor té clara una cosa: Sant Joan és sa festa de tots, i vol que la visquem amb respecte. Per açò, entre correguda i correguda, d’una banda a s’altra per aclarir detalls de la casa senyorial, hem trobat un moment amb ell per copsar com estan els ànims, els preparatius i l’emoció de Borja Saura.

Li falten hores al dia per acabar de preparar el que hi queda per aquest Sant Joan 2022?

Cada dia ens toca arreglar alguna cosa, a banda de fer els entrenaments a cavall i també estar una mica amb la família, que ha arribat fa pocs dies de Mèxic. Però estic content, perquè tenc un bon equip de persones al costat que m’estan ajudant, i als quals estic molt agraït.

Què suposa, personalment, sortir del carrer de Santa Clara?

Poder sortir del carrer de Santa Clara és fer-ho des d’un carrer emblemàtic i molt lligat a Sant Joan. Encara que sigui un carrer estret, no hi ha carrers prou petits com per a què la gent que estima la festa no hi pugui ser. Tanmateix, sí que hem de tenir en compte que hi hem de caber amb seny.

Borja Saura, amb el seu pare Juan Manuel Saura Mercadal, caixer senyor del bienni 1962’1963. Foto: Bep Al·lès©

I després de dos anys sense festes, més que mai, com hem de gestionar aquest seny?

La part dels accessos al carrer, està planificat des de l’Ajuntament i la policia local. Hem fet feina amb en Josep Marquès Moll, qui té el pla de seguretat i el té molt per mà. Pel que fa a l’interior de la casa, tot i que té una entrada gran, voldria demanar a tots els santjoaners i santjoaneres una mica de serenitat i respecte pel que el lloc representa. Sé que tothom espera amb molta il·lusió les 2 del migdia del Dissabte de Sant Joan, però hi hem d’arribar amb l’actitud que toca. Hem de pensar que al carrer també hi ha persones majors o fillets que viuran el seu primer Sant Joan. I tots hem de tenir el nostre lloc a la festa. Hem de fer que sigui un Sant Joan màgic però amb total respecte per tots.

Com estan les emocions a pocs dies de començar la festa?

He esperat moltíssims d’anys per viure un Sant Joan com a Caixer Senyor, i estic molt content de poder tenir als meus amics de tota la vida amb jo. I veure també la festa que es fa baix de cas Caixer Senyor, les emocions fortes que s’hi viuen, o moments com vestir el cavall i esperar a que em venguin a cercar.

El caixer senyor Borja Saura, entregant sa bandera al caixer fadrí, José Benejam Biescas- Foto: Bep Al·lès©

I pel que fa als moments que viureu dintre de la casa, quin és el que esperau amb més ganes?

Crec que el moment àlgid no el viuré jo, sinó la meva família, quan jo surti a cavall de cas Caixer Senyor. És un instant que tenc gravat des que va sortir el meu germà des de ca s’avi, quan jo tenia 14 anys, l’any 1986. Record que el vam veure des del balcó amb mon pare, s’avi i es conco i quan va sortir, va saludar i va brindar, tots ens vam emocionar molt. El que és més important per jo és la unió familiar, tant dels que venim de fora com els que són aquí, i també amb les persones de confiança que ens estan ajudant i m’estan recolzant, els amics de tota sa vida i de manera especial brindant-me ca seva Laurent Morel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca