El SAMU 061 reforça l’atenció a les emergències a Menorca amb un vehicle d’intervenció ràpida as Mercadal La presidenta Armengol presenta el nou dispositiu, que estarà operatiu tot l’any

 

El SAMU 061 ha augmentat la flota de vehicles destinats a l’atenció a les emergències a Menorca amb un nou vehicle d’intervenció ràpida (VIR) davant l’increment de l’activitat en l’atenció a les emergències que s’ha produït els darrers mesos. El nou VIR donarà cobertura per primera vegada a la zona central de l’illa, especialment als municipis des Mercadal, Ferreries i Alaior, inclòs el seu litoral.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presentat el nou dispositiu, que està operatiu des del passat 13 de juny. El vehicle s’ubica en el recinte firal des Mercadal en un espai cedit per l’Ajuntament del municipi per un període de dos anys amb possibilitat de pròrroga.

Armengol ha agraït la «generositat i col·laboració institucional» de l’ajuntament «per fer possible la millora sanitària al centre de l’illa i també a les seves platges». També ha posat en valor el servei «magnífic i d’excel·lència» que donen els «grans professionals» que treballen al 061 i ha destacat el compromís del Govern de continuar reforçant el transport sanitari terrestre urgent, el qual ja va internalitzar i que ara «estam modernitzant per ajudar de manera molt més ràpida la població que ho necessita.

El nou dispositiu està format per un metge, una infermera i un tècnic d’emergències sanitàries. El VIR està operatiu dotze hores diàries (de 8.00 a 20.00 hores), de dilluns a divendres.

La seva posada en marxa respon a un increment de la demanda assistencial que es produeix des del mes de novembre passat i ha obligat a reforçar el pla estival. Segons les dades recollides per la Gerència, al maig d’enguany l’activitat del SAMU 061 ha augmentat un 31 % respecte a anys anteriors.

Els VIR són uns vehicles que tenen més funcionalitats que una ambulància de suport vital avançat. A més de donar servei a les emergències, tenen entre les seves funcions les d’atendre la població pendent de visites mèdiques urgents a domicili i de donar suport a les ambulàncies de suport vital bàsic.

El SAMU 061 té operatives durant tot l’any a Menorca dues ambulàncies de suport vital avançat —a Ciutadella i Maó— i tres de suport vital bàsic —a Ciutadella, Maó i es Mercadal. A més, durant els mesos d’estiu es reforcen els dispositius amb una ambulància de suport vital bàsic de 9.00 a 21.00 hores de dilluns a diumenge a Ciutadella.

A l’acte de presentació també hi han assistit el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el batle des Mercadal, Francesc Xavier Ametller, i el gerent del SAMU 061, Eloy Villalba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca