La presidenta Armengol posa la primera pedra de les obres per recuperar l’interior de l’Hospital Verge del Toro Armengol: «Hem complert amb la paraula donada de recuperar aquest patrimoni històric i sentimental que donarà l'atenció que necessita la ciutadania de Menorca»

 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, han posat avui la primera pedra de les obres de reforma interior de l’Hospital Verge del Toro, a Maó.

Es tracta de la segona i darrera fase del projecte de recuperació d’aquest antic edifici sanitari en desús per convertir-lo en un centre assistencial innovador i dedicat als pacients amb malalties cròniques. «Hem complert amb la paraula donada» ha dit la presidenta Armengol, tot recordant que a partir de l’any 2015, el Govern va actuar per aconseguir, primer, aturar la reversió de l’immoble a l’Estat i, després, per «recuperar aquest patrimoni arquitectònic i sentimental impressionant i alhora donar cabuda a una necessitat», que és la d’atendre d’una població «que de cada vegada viu més anys i necessita una atenció més especialitzada». Armengol ha dit també que el d’avui és un dia «d’alegria» perquè aquest «gran centre de cronicitat» podrà donar l’atenció sanitària adequada i també més eficient als menorquins i a les menorquines.

Aquesta obra va ser declarada d’interès autonòmic i ha estat adjudicada a l’empresa Acciona per un import d’11.995.066 euros. La previsió és que les obres tenguin una durada de dos anys.

La reforma interior de l’Hospital Verge del Toro preveu una superfície útil de 5.101 m2. Disposarà d’una àrea d’hospitalització amb 60 habitacions entre individuals i dobles, amb devers 82 llits. També hi haurà una àrea ambulatòria amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d’estimulació cognitiva.

A més a més, el nou Hospital tindrà un espai per a proves radiològiques (convencionals i ecografies clíniques), per a la farmàcia (dispensació i suport a la prescripció) i per al laboratori (extracció), a més d’altres àrees destinades a la gestió dels pacients (vestíbul, admissió, arxiu, tanatori), una àrea social (menjadors, vestidors, sala multiconfessional) i una àrea logística i de serveis generals (administració, subministrament i magatzem, cuina, llenceria i bugaderia, residus, manteniment…).

El nou centre sanitari i assistencial donarà una atenció integral i de qualitat a pacients amb malalties cròniques. Es tracta d’un nou hospital adaptat a les noves necessitats de la població menorquina i projectat amb la voluntat de crear un model assistencial innovador i clarament orientat cap a aquests pacients crònics que requereixen una valoració integral i multidimensional per elaborar un pla de cures interdisciplinari que proporcioni l’atenció adient a cada situació clínica.

La primera fase del projecte, ja finalitzada, ha consistit en la rehabilitació de la façana, la coberta i l’estructura.

Cal recordar que aquest edifici està en desús des de l’any 2007, quan es va obrir l’Hospital Mateu Orfila. El Govern ha tirat endavant aquest projecte per tornar a posar el Verge del Toro al servei de la societat menorquina. Per aconseguir-ho, va haver de frenar el procés de reversió de la cessió d’ús de l’immoble a la Tresoreria General de la Seguretat Social, iniciat l’any 2014, i engegar tot el procés per convertir-lo en un centre assistencial de pacients crònics.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca