6 de cada 10 estudiants d’FP de Grau Superior troben una feina al cap de 3 mesos d’acabar la seva formació Les famílies professionals més demandades al finalitzar el curs 2019-2020 van ser Sanitat, Seguretat i Medi Ambient i Instal·lacions i Manteniment

 

Un 58,9% dels estudiants que han acabat els seus estudis d’FP en grau superior han trobat una feina al cap de tres mesos d’haver finalitzat el seu període de formació, segons una publicació sobre el grau d’Inserció laboral dels titulats en FP a les Illes, que ha elaborat l’Institut Balear d’Estadística (IBESTAT), en un treball coordinat des de la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació i la Direcció General de Formació Professional del Govern de les Illes Balears.

En aquestes operacions estadístiques de seguiment de la inserció laboral, que es pot consultar a la plana web de l’IBESTAT, es constata que com més elevats són els estudis, major és el grau d’inserció. Així, en els estudis de Formació Professional bàsica, el grau d’inserció laboral del curs 2019-2020 va ser del 28,5%. Si s’analitzen les persones que han finalitzat una FP de Grau Mitjà, el nivell d’inserció laboral dels titulats en el 2019-2020 puja a gairebé la meitat, un 47%, essent els de grau superior els que major grau d’inserció presenten.

Més titulats en pandèmia

On es percep un clar efecte de la pandèmia és en l’increment de persones titulades en el curs 2020-2021 (sobre el qual, es coneixerà l’any que ve la taxa d’inserció laboral). En aquest curs, es van titular 6.368 persones, de les quals 3.428 van ser homes, i 2940, dones. Aquest curs, que ja es va iniciar en plena pandèmia, ha reflectit un increment del 32,6% respecte al curs anterior, el que mostra que a setembre de 2020 es van incrementar el nombre de matriculacions respecte el curs anterior.

Titulacions amb més sortida segons família professional

Un altre element on s’ha percebut l’efecte de la pandèmia és en el nivell d’inserció per famílies professionals. Així, a setembre de 2020 la família professional que més grau d’inserció va registrar va ser la Sanitària, amb un 69,4% de persones titulades amb feina al cap de tres mesos de la finalització dels seus estudis.

Amb taxes superiors al 50% també hi ha les famílies professionals de Instal·lació i Manteniment (66,7%), Hostaleria i Turisme (56,9%), Electricitat i Electrònica (52,4%) i Serveis Socioculturals i a la Comunitat (52,2%).

A l’altra banda, se situen en taxes més baixes d’inserció les ocupacions pertanyents a les famílies professionals d’Activitats Físiques i Esportives (37,3%), Informàtica i Comunicacions (35,5%), Edificació i Obra Civil (33,3%), Imatge i So (32,5%) i Arts Gràfiques (31,9%).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.