Com prevenir i afrontar l’assetjament virtual L’Ajuntament d’Alaior ha ofert aquesta setmana una representació en forma de monòleg dirigida als estudiants

 

L’Ajuntament d’Alaior, a través de l’Àrea Social, ha ofert aquesta setmana una representació en forma de monòleg dirigida als estudiants de les diferents escoles d’Alaior amb el fi d’educar sobre la prevenció i com afrontar l’assetjament virtual.

Gemma Almagro, sociòloga i terapeuta, exposà en aquest espectacle-taller tres casos reals on tres adolescents diferents van patir assetjament i/o abús: el primer entre parells d’iguals (bulliyng), el segon entre nen i adult desconegut (encobriment virtual) i el tercer entre adolescent i adult conegut (abús sense contacte físic). Explicà aquestes històries verídiques utilitzant un llenguatge directe i poètic alhora, marinat amb un toc musical i il·lustrant cada cas amb un poema a mida.

Maria Antònia Pons, regidora de l’Àrea Social, considera «que l’assetjament virtual és un problema molt actual i desolador amb el que cada dia ens trobem més. Oferint a les escoles ‘Les xarxes sense xarxa’ intentem aportar una mirada preventiva i conciliadora sobre les greus conseqüències que té en els adolescents que ho pateixen i com poden ajudar algú que està sent assetjat».
Al final del monòleg els estudiants pogueren fer preguntes, exposar les seves inquietuds així com compartir experiències.

 

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.