El Govern expressa el seu suport a l’Orgull LGTBI 2022 amb una declaració institucional El Govern es compromet a continuar impulsant polítiques per a una societat diversa i inclusiva

El Consell de Govern ha aprovat una declaració institucional en suport al Dia de l’Orgull LGTBI 2022, demà 28 de juny, amb la qual el Govern de les Illes Balears mostra el seu compromís per continuar impulsant polítiques adreçades a construir una societat diversa i inclusiva des del punt de vista afectiu, sexual i de gènere.

D’aquesta manera, el Govern se suma a les commemoracions dels fets de Stonewall, a Nova York, considerats com l’inici de la lluita pels drets de totes les persones LGTBI, amb l’objectiu de reivindicar les primeres lluites i el deute de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual o la seva identitat de gènere, amb aquells pioners i pioneres.

A més a més, el Govern vol reiterar el seu compromís ferm en la construcció d’unes Illes Balears lliures de LGTBI-fòbia, en les quals es respectin els drets de les persones independentment de la seva orientació i identitat sexual.

De fet, enguany es compleix el sisè aniversari des de l’aprovació al Parlament de les Illes Balears de la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBI-fòbia.

En els sis anys que fa que està en vigor, s’ha constituït el Consell d’LGTBI, en el qual participen representants de les diferents institucions, dels grups polítics amb representació en el Parlament, dels agents econòmics i socials i de les entitats de la societat civil.

Recentment, el Consell d’LGTBI de les Illes Balears ha debatut el Protocol per a l’abordatge de les infraccions d’odi i discriminació per a les policies locals de les Illes Balears, en compliment del II Pla Estratègic de Polítiques Públiques LGTBI i en Matèria de Diversitat Sexual, Familiar i de Gènere del Govern de les Illes Balears 2021-2024.

La prioritat és la prevenció i l’erradicació de l’LGTBI-fòbia, i recordar la necessitat de respectar i valorar les persones i les famílies amb orientacions sexuals, identitats i expressions de gènere i característiques sexuals diverses.

Per això, i per viure en una societat més justa, plural i diversa, el Govern entén que les administracions públiques han de fer feina juntes, amb diàleg i per mitjà de la societat i les entitats LGTBI, per aconseguir conquerir drets i oportunitats, combatre la discriminació i l’LGTBI-fòbia i formar en diversitat.

Per tot plegat, el Govern de les Illes Balears se suma a la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI amb l’aprovació d’aquesta declaració institucional. Amb orgull pels grans avenços aconseguits, però també conscients que queda molta feina per fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.