Descobrir la cuina peruana del Kaypa

Kaypa Menorca

Bep Al·lès/ Ciutadella – El passat 2 de maig va obrir les seves portes el restaurant Kaypa, al Lago Resort Menorca, del Grupo Moga Menorca, que és una de les novetats d’aquest estiu a la nostra illa i que ens descobreix una de les cuines més variades i a la vegada importants d’Amèrica del Sud, la peruana amb totes les seves varietats.

Lucas García Montaner ha apostat fort, com ho va fer l’any passat amb el Godai -el primer japo menorquí- i ha posat al front dels fogons del Kaypa a Omar Malpartida, guardonat amb un Sol Repsol al restaurant Mayanta a l’illa d’Eivissa.

La gastronomia peruana és una de les més diverses i acolorides del planeta, alguns crítics especialitzats han indicat que al Perú es va inventar la fusió i es va donar de forma natural com a resultat de la seva pròpia història. La seva història gastronòmica comença amb les antigues civilitzacions preincaiques i un gran nombre d’esdeveniments històrics que van donar com a resultat la fusió de quatre continents en un sol país. L’àmplia biodiversitat dels seus sòls, els seus climes i el variat rebost peruà van ajudar a fer molt més riques aquestes fusions que donen vida a cuines com la criolla que fusiona la cuina espanyola i l’africana, la Nikei que fusiona la cuina peruana amb la japonesa, la Chipa que la fusiona amb la xinesa, sense deixar de banda los Sánguches, que són els seus entrepans, a més d’altres cuines fusió com l’ítalo-peruana o amb la cuina francesa.

Una dada a tenir en compte és que la cuina peruana s’ha mantingut com a número 1 del món al llarg de sis anys consecutius, superant a països com França, Itàlia, Espanya, Xina, Mèxic o Índia, entre altres i el 2011 va ser reconeguda com a Patrimoni Cultural de les Amèriques per al Món.

Al Kaypa hi trobarem cuina peruana autèntica, de fet molts dels ingredients arriben cada setmana en avió des del Perú i són sorprenents les seves varietats de patates, de blat dindi, de pebres picants i no picants… que fan del Kaypa un gresol de cultures gastronòmiques i de sabors a descobrir, que de segur no ens deixaran indiferents.

La cuina tradicional del Perú

En la seva primera aproximació a la cuina del Perú ens podem deixar seduir per alguns dels plats més coneguts, i que Omar Malpartida cuina amb excel·lència, com la causa limeña, el ceviches, la llet de trigre, les croquetes d’ají de gallina, el llom “saltado” o el pollastre a la brasa que ha estat reconegut com a especialitat culinària peruana, entre altres propostes que de segur ens faran viatjar al país dels Inques.

Per acabar aquesta experiència gastronòmica no deixi de provar un pisco sour, per exemple.

Kaypa Menorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.