Balears és la comunitat autònoma on més creixen les vendes del comerç al detall i lidera la creació d’ocupació en el sector Les dades registrades per la comunitat autònoma multipliquen per cinc la mitjana nacional en vendes i per quatre la mitjana nacional en ocupació

Segons les dades publicades aquest dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Balears és la comunitat autònoma que registra el major augment de venda del comerç al detall en el mes de maig, amb un augment del 15,7 %. És el major augment a nivell estatal, l’índex del qual se situa en el 2,8 %.

A més, la comunitat autònoma lidera la creació d’ocupació en el sector i registra el major índex de variació de l’ocupació en comerç al detall amb un augment del 8,6 % el maig, així com una pujada del 5,4 % en el que va d’any.

Són uns resultats que la Direcció General de Comerç del Govern valora com a «molt positius, sobretot tenint en compte que són dades de maig i, per tant, de principi de temporada».

«Aquestes dades venen a corroborar la capacitat del sector comercial per adaptar-se als nous patrons de consum amb força, a més de l’efectivitat de les polítiques d’inversió que tant el Govern com els municipis han aplicat en els darrers dos anys», ha destacat el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

El comerç al detall a les Illes Balears és el primer ocupador no estacional de la comunitat autònoma, i dona treball a més de 62.000 persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.