El FOGAIBA abona més de 8 milions d’euros en ajudes al sector primari i agroalimentari durant el mes de juny En els primers sis mesos del 2022, s’han pagat més de 29 milions d’euros

camp

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), ens depenent de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, ha abonat 8.105.024,65 euros en ajudes al sector agrari, pesquer, ramader i agroalimentari durant el mes de juny. Es tracta, principalment d’ajuts del Servei d’Ajudes d’Estat i OCM, i també del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).

Segons la consellera Mae de la Concha, «el FOGAIBA fa un esforç titànic per resoldre les diferents ajudes, en un moment especialment important pel sector de les Balears, amb la conjuntura social i econòmica existent». «Amb el pagament del mes de juny, arribam a més de 200 milions d’euros pagats durant aquesta legislatura en ajudes, fet que demostra el suport d’aquesta conselleria cap a un sector imprescindible a les Balears», ha destacat.

Les ajudes del PDR abonades aquest mes de juny sumen 4.883.052,97 euros. Una de les majors quanties és la dels pagaments compensatoris de zones específiques, que ascendeix als 2.499.989,82 euros. Aquesta és una ajuda que té per objectiu compensar els costos addicionals i les pèrdues d’ingressos a conseqüència de les limitacions que suposa la producció agrària en zones amb limitacions específiques. Un dels criteris d’aquesta ajuda és el de la insularitat.

D’altra banda, també s’han abonat 817.791,85 euros de l’ajuda a l’agricultura ecològica, 614.679,24 euros de l’ajuda d’inversions en explotacions agràries, 351.650,62 euros de l’ajuda a l’agricultura integrada, 189.090,61 euros de l’ajuda de manteniment de races autòctones i 115.746 euros de les ajudes a inversions per a la prevenció d’incendis forestals, entre d’altres.

Pel que fa als ajuts del Servei d’Ajudes d’Estat i OCM, destaca els 2.622.175,34 euros de l’ajuda de manteniment del sector lacti de Menorca. Aquesta ajuda és una de les mesures del pla de suport per a la viabilitat, la modernització i la comercialització del sector lacti de Menorca (PROVILAC). També s’han abonat 425.526,90 euros de l’ajuda per alimentar el bestiar i garantir la continuïtat de les explotacions a les illes de Mallorca i Menorca, per fer front a la sequera de l’any 2021. Aquest mes de juny també s’han pagat gairebé 60 mil euros de les ajudes de suport al sector ramader i 30 mil euros de l’ajuda de retirada de patates, ambdues ajudes es varen convocar per mor dels efectes de la COVID-19 al sector agrari i ramader de les Balears.

Finalment, també s’han abonat 14.118,54 euros d’expedients, pendents de resolució de deficiències, de la PAC i 42.005,41 d’ajudes de pesca.

En total, el FOGAIBA ha abonat més de 29 milions d’euros en ajudes al sector primari i agroalimentari de les Balears durant els primers sis mesos del 2022.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca