Nova campanya de conscienciació ciutadana per a l’esterilització de moixos assilvestrats Tal com s’explica a la campanya, l’esterilització evita les camades indesitjades i la saturació de moixos que sovint acaben abocats a la fam i la malaltia i a més provoquen problemes de convivència, i desequilibris en la biodiversitat.

El Servei Insular d’Acollida d’Animals del Consell de Menorca ha treballat amb la Protectora d’Animals de Maó i la Protectora d’Animals de Ciutadella en l’elaboració d’aquesta campanya “Estimar-me és castrar-me” perquè existeixen molts moixos assilvestrats i la ciutadania pot ser part de la solució entenent millor l’esterilització.

Tal com s’explica a la campanya, l’esterilització evita les camades indesitjades i la saturació de moixos que sovint acaben abocats a la fam i la malaltia i a més provoquen problemes de convivència, i desequilibris en la biodiversitat, entre d’altres. Les protectores es veuen desbordades amb l’arribada de moixos als seus centres a causa de la manca de responsabilitat dels ciutadans.

Les moixes no castrades poden tenir fins a dues ventrades a l’any, de cinc o sis moixets cada vegada, i en només dos anys, d’un primer parell de moixos mascle i femella no castrats, en pot arribar a resultar una colònia de 98 animals. Tant el tríptic com els anuncis de premsa i ràdio incideixen en la responsabilitat de la ciutadania a l’hora d’adoptar un moix i en la importància de seguir les recomanacions de les protectores d’animals respecte a l’esterilització.

Així, a més de l’eslògan “Estimar-me és castrar-me” la campanya també recorda que:

“Adoptant salves un moix, esterilitzant molts més” i que amb la qüestió dels moixos “el problema ets tu”, fent partícips als ciutadans de la irresponsabilitat que comporta adoptar un animal sense esterilitzar-lo. Així, s’anima a la ciutadania que estima els animals a que practiqui la prevenció d’esterilitzar els seus moixos abans que es reprodueixin descontroladament. D’altra banda, mentre les colònies de moixos assilvestrats són molt nombroses, les protectores de Maó i Ciutadella segueixen practicant el mètode CER (captura-esterilització-retorn).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.