Els representants dels treballadors traslladaran a l’Organització Mundial del Turisme el contingut de la Llei balear Negueruela es reuneix a Roma amb la secretària general de la Unió sindical internacional, Sue Longley i amb la presidenta de la Federació italiana d’Agències de viatge, Ivana Jelinic

El conseller de Model econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha mantingut avui dijous una trobada de feina amb la secretària general de La Unió sindical internacional (UITA), Sue Longley, per tractar de possibles estratègies a l’hora de traslladar el contingut social de la Llei turística balear a les institucions d’àmbit europeu i mundial.

En aquest sentit, Longley, que ahir ja va expressar el seu suport a la normativa en el marc del congrés internacional de la UITA, va comunicar Negueruela la intenció d’explicar els detalls de la normativa, especialment aquells que fan referència l’eix social, en el sí de la Comissió d’ètica de l’Organització Mundial del Turisme (OMT). Per a la UITA la llei autonòmica és un “exemple a seguir” i ha de ser també “una guia” per altres governs, tant europeus com d’altres continents.

Posteriorment, Negueruela, acompanyat del director de l’IBASSAL Rubén Castro, es va reunir amb la presidenta de la Federació Italiana d’Associacions Empresarials de Viatges i Turisme (FIAVET), Ivana Jelinic, a qui explicà els tres eixos de la normativa: el social, el de la circularitat i el territorial.

En el decurs d’aquesta segona trobada, Jelinic i Negueruela van fer balanç del comportament del mercat italià durant la present temporada i de les bones previsions en vista el 2023.

L’arribada de turistes d’aquest país està sent especialment intens a Eivissa i Formentera i es projecta a l’alça també a Mallorca.

La connectivitat, l’avançament de la temporada a la primavera i l’allargament als mesos d’octubre i novembre van ser altres de les qüestions que abordaren.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.