Nel Martí s’incorpora al curs “El poder i la glòria: Història, política i ficció. 50 anys d’ ‘El padrino’” Martí intervindrà a la taula rodona "¿El poder corrompe? El impopular ejercicio de la política" del curs d'UNED Illes Balears

 

Dos cursos sobre poder, guerres i negacionismes és l’oferta d’estiu d’UNED Illes Balears. Hi intervindran Ángeles Caso, Judit Vega, Javier Matesanz, Pablo Iglesias, Fanny Tur, Nel Martí, Jordi Maíz, Caterina Gayà, Josep Pons Fraga, Lluís Ballester, Matías Vallés i Pablo Simón. Nel Martí substitueix Joan F. López Casasnovas que era qui havia de participar-hi en un primer moment.

El poder y la gloria, que de l’11 al 13 de juliol commemora el mig segle de la primera entrega de la trilogia cinematogràfica El padrí, el dirigeix David Martín Marcos, professor d’Història Moderna i investigador Ramón y Cajal de la UNEDque l’inaugurarà amb la ponència De Sicilia a América: elementos para una contextualización histórica de ‘El padrino’, mentre que Ángeles Caso parlarà sobre Mujeres y poder i Judit Vega sobre Arte y poder. El crític de cinema Javier Matesanz es referirà a La saga ‘El padrino’, Pablo Iglesias a El poder en las series de televisión i tendrà lloc la taula rodona ¿El poder corrompe? El impopular ejercicio de la política, compartida per Fanny Tur, Nel Martí, David Martín Marcos i el professor-tutor d’UNED Illes Balears Francesc M. Rotger. Per últim, Jordi Maíz intervendrà sobre Poder y autoridad en la Historia i el mateix Rotger sobre El cuarto poder… o no poder.

Pel que es refereix a Guerras, negacionismos y puñaladas por la espalda: ética, política y comunicación, del 18 al 20 de juliol, l’obrirà el seu director, Antonio López Peláez, catedràtic de Treball Social i Serveis Socials de la UNED i director de la revista Comunitania, referint-se a Desinformación, redes sociales y medios de comunicación, mentre que Catalina Gayà parlarà sobre La ética del periodista y su responsabilidad ante la sociedad i Josep Pons Fraga en torn a Qué es lo que se publica, qué es lo que no se publica y por qué. Lluís Ballester intervendrà sobre Producción y circulación de la información en la sociedad en red, Matías Vallés en torn a Derrotar a los negacionistas dándoles la razón i tendrà lloc la taula rodona ¿Qué es lo que no nos están contando?, compartida per Vallés, Ballester i López Peláez juntament amb Judit Vega. Tancaran el curs Pablo Simón (La perspectiva desde la política) i Francesc M. Rotger (Mentiras, grandes mentiras y la Historia y el periodismo).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.