Signat el contracte menor per portar a terme el projecte de prevenció del deteriorament cognitiu a través dels escacs El projecte ‘Escacs contra l’Alzheimer’ té com a finalitat l’ús dels escacs com un espai acotat on l’usuari pugui treballar els problemes d’orientació espacial, el reconeixement de patrons i la memòria.

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i el representant de l’Associació Olimpia Chess Academia, José Francisco Suárez, han signat aquest matí un contracte menor per portar a terme la iniciativa ‘Escacs contra l’Alzheimer’ als clubs de gent gran de Menorca. L’import econòmic és d’un màxim de 3.000 €.

Aquesta iniciativa s’emmarca a dintre dels objectius del Departament de Benestar Social per prevenir les malalties de deteriorament cognitiu i trastorns de conducta que implica l’envelliment de la població i pel que es fa necessari disposar de recursos en matèria de protecció i atenció a les persones que les pateixen.

Així com ha explicat la consellera Torrent ‘s’ha demostrat que els escacs són un element que afavoreix la prevenció de l’alzheimer i retarda el deteriorament cognitiu, millorant el benestar físic, psíquic i emocional de les persones’ i ha afegit que ‘des del Consell Insular apostam per les intervencions educatives que ajudin al manteniment de la memòria a través de l’entrenament d’habilitats, sigui de manera individual o grupal’.

El projecte ‘Escacs contra l’Alzheimer’ té com a finalitatl’ús dels escacs com un espai acotat on l’usuari pugui treballar els problemes d’orientació espacial, el reconeixement de patrons i la memòria, introduint diverses activitats adequades a cada nivell, tot aplicant el mètode SMART (autoaprenentatge, motivació, ajust de nivell, diversitat d’activitats i tecnologia).

En concret, s’oferiran quinze sessions d’una durada de 120 minuts, impartides per professionals titulats per la Federació Espanyola d’Escacs i que hauran rebut una formació bàsica en el trastorn del deteriorament cognitiu i en el mètode mencionat anteriorment, SMART. Podran ser beneficiàries les persones sòcies dels onze clubs de jubilats de Menorca, amb un màxim de deu participants per club, i està previst que les sessions es portin a terme entre l’1 de setembre de 2022 i el 30 de juny de 2023.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.