Tècniques de Tragsatec i el Consell visiten el local de l’antiga ferreteria SAVI a Ciutadella per transformar-lo en centre cívic La participació ciutadana es va tancar amb el consens de crear un centre cívic on s'acolliran diverses activitats com tallers, cursos i d'altres de caràcter cultural i artístic

 

Aquesta setmana a Ciutadella personal tècnic de Tragsatec junt amb la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, la directora insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Roser Román, i altre personal del Consell han visitat els espais del futur centre cívic conegut com Ca SAVI. En els tres mesos vinents l’equip redactarà les bases tècniques i administratives del concurs d’avantprojectes per a la creació d’un centre cívic, com a nou ús que es va acordar al procés participatiu i que es va aprovar per acord al Plenari del Consell. El centre cívic de Menorca s’ubicarà a l’edifici propietat del Consell Insular a la plaça de la Catedral de Ciutadella, nombre 5, ocupant part de la planta baixa, on hi era la ferreteria SAVI, i el soterrani.

La directora insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Roser Román, ha destacat que “la reforma de Ca SAVI, no ha de comprometre la futura rehabilitació integral de la resta de l’edifici”, que disposa d’altres espais, en primer pis, porxos i terrassa. D’altra banda, Román també ha apuntat que s’informarà directament de les noves passes del projecte a les persones i col·lectius ciutadans que es van involucrar i van treballar al procés participatiu de Ca SAVI, i que la seva col·laboració és imprescindible. Tanmateix, es preveu comptar amb la ciutadania per definir el nom definitiu del centre cívic i el model de gestió d’aquest espai.

El procés participatiu anomenat “Què feim a Ca SAVI?”, obert pel Consell Insular el 2017 al conjunt de la ciutadania i les entitats de Ciutadella i Menorca, va recollir i tenir en compte les diverses aportacions per la designació dels futurs usos d’aquest espai. La participació ciutadana es va tancar amb el consens de crear un centre cívic on s’acolliran diverses activitats com tallers, cursos i d’altres de caràcter cultural i artístic, dirigides a totes les edats i per a tota mena de públic, que a més generi un dinamisme ciutadà al centre de Ciutadella, especialment durant l’hivern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca