Mor als 105 anys Guida Monjo, l’àvia de Ciutadella

En la matinada d’ahir dijous, 30 de juny, moria al seu domicili Margarita Monjo Marquès a l’edat de 105 anys i 8 mesos de vida. Guida Monjo era fins ahir la persona de més edat de Ciutadella, on va néixer el dia 5 d’octubre de 1916. Vidua de Manolo Salvà, van ser pares de dues filles Laura i Margarita, i un fill, Manolo.

Al llarg de la seva longeva vida, Guida Monjo va veure elevolució del món i fets com haver viscut dues guerres mundials i la guerra civil espanyola; les pandèmies de la grip de 1918 i 100 anys després la de la Covid-19. Va viure monarquies, regències, república i dictadures, a més de l’evolució de Ciutadella, de la que encara recordava de quan era petita haver jugat als bastions de les murades de la plaça des Born, on avui hi ha l’escola Joan Benejam, o haver sembrat un dels pins del que avui és la Plaça des Pins.

Subscriptora del Setmanari El Iris des dels anys 60 esperava amb devoció cada setmana que arribés al seu domicili, de fet era l’àvia del seu director, Bep Al·lès.

Guida Monjo era una persona llegidora, de ferma convicció cristiana i rebia cada diumenge la visita de Bosco Faner per a rebre la comunió. Mantenia una profunda devoció per Maria Auxiliadora i Sant Joan Bosco.

Descansi en Pau, Guida Monjo, l’àvia de Ciutadella.

 

2 Comments on “Mor als 105 anys Guida Monjo, l’àvia de Ciutadella”

  1. Descansi en pau, Guida Monjo, sempre estimada i recordada. Deixa un buit molt gran entre els seus i els veïns que des de tota la vida l’havia vista a sa Farola junt amb el seu marit el senyor Salva, sempre amables i acollidors. Descansa en pau, Guida vas ésser, una gran dona, educada culta i amb un gran cor. Sempre et veuré regant el teus ramells al pati de la teua estimada ‘ Villa Margarita’. El meu sentit condol a tota la família.

  2. Jo sols diré: M’ha estat mestre en quasi tot. Però li don gràcies per la nostra estima sincera i per poder compartir amb ella la fe d’una manera senzilla i super agradable. L,’estimada i confii que en seguirem estimant. Resa per mi Guida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.