L’Ajuntament de Maó i el Govern Balear acorden ubicar l’Escola Oficial d’Idiomes als quarters de Santiago L’acord és fruit d’una carta enviada aquesta setmana pel batle, Héctor Pons, al conseller d’Educació, Martí March, en la qual exposava la necessitat de reubicar l’EOI

 

L’Ajuntament de Maó i la Conselleria d’Educació del Govern Balear treballen per ubicar l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) als quarters de Santiago. Així, el Consistori posa a disposició de la Conselleria aquest equipament, i ja ha demanat a l’administració autonòmica signar un full de ruta i el corresponent conveni per fer realitat aquest projecte.

L’acord és fruit d’una carta enviada aquesta setmana pel batle, Héctor Pons, al conseller d’Educació, Martí March, en la qual exposava la necessitat de reubicar l’EOI.

L’edifici en qüestió, situat al carrer de Josep Anselm Clavé, disposa de 1.500 metres quadrats i està qualificat per a ús educatiu. Així, es pretén aconseguir un entorn on es concentraria gran part dels equipaments públics de formació per a adults a la zona de llevant de Menorca, ja que a l’edifici adjacent s’hi ubicarà també la futura Escola d’Adults, l’obra de la qual ja està adjudicada.

Amb l’objectiu d’avançar cap a la recuperació i consolidació d’aquest edifici, l’Ajuntament ja s’ha presentat a la convocatòria dels fons PIREP (Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics) del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, per tal de reduir el cost que pugui tenir aquesta inversió per l’Ajuntament i per la Conselleria d’Educació.

La rehabilitació d’aquest edifici suposa també la recuperació d’un edifici de titularitat pública que està catalogat, i que constitueix patrimoni de la ciutat de Maó. En cas que la proposta sigui acceptada, el calendari que maneja el Consistori és que la inversió es pugui iniciar l’any 2024.

Actualment, l’Escola Oficial d’Idiomes du a terme la seva activitat a les instal·lacions de l’Institut Cap de Llevant.

El batle de Maó, Héctor Pons, defensa l’oportunitat que suposa traslladar l’EOI als quarters de Santiago: “Permetria que l’Escola Oficial d’Idiomes pogués desenvolupar tot el seu potencial, tenir visibilitat i entitat pròpia i ampliar així la seva atenció i servei a la ciutadania en millors condicions”.

El Tinent d’Alcalde d’Educació, Antoni Carrillos, posa en valor el fet que els Quarters de Santiago puguin concentrar l’oferta educativa que suposen l’Escola d’Adults i l’Escola Oficial d’Idiomes en un mateix espai.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.