El vicepresident Yllanes aborda amb la vicepresidenta Teresa Ribera l’evolució de la transició energètica a les Balears Yllanes i Ribera també han aprofundit en la necessitat de continuar reduint emissions mitjançant la generació renovable i reducció del funcionament de les centrals tèrmiques o canvi de combustibles menys contaminants, com la central de Maó, a Menorca.

Yllanes i Teresa Ribera

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria democràtica, Juan Pedro Yllanes, s’ha reunit aquest dimarts amb la Vicepresidenta Tercera i Ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, amb la finalitat d’abordar el seguiment de la Transició Energètica a les Illes Balears. 

A la reunió també ha assistit el Director General d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava. Durant la mateixa s’ha parlat de l’impuls que generaran els 233 milions adjudicats exclusivament per a la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Tant Govern com Govern de l’Estat han coincidit en la necessitat de seguir impulsant la penetració de les renovables per a continuar complint amb els objectius marcats per la Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica dels Illes Balears i continuar estudiant la possibilitat d’adaptar-los als marcats per Europa.

Davant això, han destacat que el Pla de Transició Energètica dels Illes Balears (PITEIB) disposa de més de 120 milions d’euros per a accelerar la penetració de renovables.

Yllanes i Ribera també han aprofundit en la necessitat de continuar reduint emissions mitjançant la generació renovable i reducció del funcionament de les centrals tèrmiques o canvi de combustibles menys contaminants, com la central de Maó, a Menorca.

Finalment, Govern i Govern de l’Estat s’han emplaçat a fer un seguiment d’execució de projectes així com de l’evolució de les dades de generació renovable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.