L’OCIM torna al complet per obrir el 50è Festival de Joventuts Musicals de Ciutadella 41 músics ompliran de simfonisme el Teatre des Born per interpretar clàssics de Mozart i Beethoven

Foto Rafa Raga. Concert OCIM amb J.Bardolet inauguració Festival Música Estiu Ciutadella 9 juliol 2021.

La música simfònica tornarà a sonar, amb tota la seva plenitud, avui dissabte, a partir de les 21 hores, al Teatre des Born de Ciutadella. Joventuts Musicals repeteix escenari per al concert d’estrena de l’edició 50 del seu tradicional Festival d’Estiu. I ho fa de la mà de l’Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM) i amb un programa estel.lar, que combina dues de les peces més reconegudes dels genis más clàssics de la música, Mozart i Beethoven.

41 intèrprets sobre l’escenari es reuniran, per primer cop des de la pandèmia, per fer ressonar “Les noces de Fígaro” i el “Concert per a trompa num.2 en mi bemoll major“ de  Mozart i la “5ª Simfonia” de Beethoven”. Entre ells, el valencià Damián Tarín, qui n’assumirà el protagonisme a la trompa solista.

“Suposa una gran alegria i responsabilitat per a l’OCIM presentar un repertori amb tant simfonisme, sobretot poder fer un Beethoven en viu. És molt potent”, diu Francesc Prat, el director de l’orquestra. Prat, que s’incorporà al capdavant de l’OCIM justament poc abans de la pandèmia, es mostra satisfet de poder tornar a actuar “amb tota la formació al complet. Será com tornar a l’estiu de 2019, quan vam fer la ‘Inacabada’ de Schubert”, i res feia pensar el que vindria.

L’OCIM, que actúa el dia anterior amb el mateix programa al Teatre Principal de Maó, és una formació amb gran trajectòria. Nascuda en el si de Joventuts Musicals de Maó l’estiu de 1998, ha aconseguit aglutinar els millors músics professionals de Menorca i, alhora, enriquir-se amb l’aportació d’intèrprets foranis.

De fet, al llarg dels seus 24 anys de vida, l’OCIM ha treballat amb directors i solistes instrumentals que han permès aportar una programació estable i de major qualitat al públic de Menorca. Així mateix, ha fet arribar la música, amb finalitats socials i pedagògiques, a escoles, conservatoris i residències de persones amb discapacitat o de la tercera edat.

En la seva darrera etapa, l’orquestra ha traspassat les fronteres de l’illa per participar en produccions a Catalunya i Mallorca i, fins i tot, ha tocat en el Festival Internacional d’El-Djem, a Tunísia.

El d’aquest dissabte “serà el primer dels 9 concerts que hem programat perquè tot l’estiu sigui una festa”, remarca Pili Carreras, presidenta de Joventuts Musicals.

La segona celebració tindrà lloc el proper dilluns 18 de juliol, quan el festival tornarà al seu lloc habitual, el Claustre del Seminari, per disfrutar de l’Origen, l’espectacle audiovisual i melòdic que duu a Menorca el Quartet Neuma

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.