Cala Galdana com la veien les gavines Arxiu d'Imatge i So de Menorca

 

(Fotografia: Autor Miguel Seguí Mercadal. Arxiu d’Imatge i So de Menorca-CIM. Negatiu. 60 x 90 mm. Monocrom)

Tots som conscients de com ha canviat la nostra illa amb el pas del temps i amb l’arribada del turisme. Però, de vegades no ens feim prou a la idea de com era abans de tot fins que no comparam imatges. Avui us proposam una imatge d’una de les cales més conegudes i polides de la nostra illa. Amb una mirada ràpida ens pot semblar que no ha canviat tant, ja hi ha l’hotel enmig, però si ens hi fixam a poc a poc, veurem moltes coses diferents: falten moltes de les cases i xalets que ara la componen, falten hotels com l’Audax, falten infraestructures al voltant del riu.

Aquesta fotografia forma part del fons de Miguel Seguí Mercadal que, tot i ser tècnic meteoròleg de professió, v a dedicar molts anys al món de la fotografia. Ja fa uns anys que va dipositar el seu fons, de més d’11.000 fotografies de diferents formats, a l’AISM per a la seva conservació i la posada a l’abast de la ciutadania menorquina. La seva mirada fotogràfica se centrava principalment en el paisatge de Menorca amb la clara intenció de reflectir els canvis i les transformacions de diferents indrets de l’illa sempre pensant en el valor testimonial que aquestes imatges podrien acabar tenint per a les generacions futures. El senyor Seguí va realitzar una sèrie molt completa de fotografies aèries que ell prenia en els seus habituals vols en l’avioneta d’un amic seu al voltant de tota la costa i interior de l’illa entre finals dels anys 1960 i principis del 1980 (aquesta fotografia n’és un bon exemple).

Aquest estiu tenim una mostra de fotografies de Miguel Seguí que es pot visitar a la sala d’actes de Can Victori (Camí des Castell, 28 de Maó). L’exposició es pot veure de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimarts també de 17 a 20 hores. A més, us animam a conèixer el seu fons amb el vídeo que tenim al nostre canal de YouTube o entrant al codi QR.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.