Actes 8 Març

Calviño reivindica millores en la gestió dels recursos energètics: “Ens hem de preparar per a una tardor més complicada” La vicepresidenta del govern espanyol, però, assegura que el subministrament a l'Estat "està garantit"

 

ACN Brussel·les – La vicepresidenta del govern espanyol, Nadia Calviño, ha reivindicat a Brussel·les la necessitat de millorar la gestió dels recursos energètics al conjunt de la Unió Europea i d’avançar cap a una estratègia comunitària en matèria d’energia per fer front a l’augment de preus. “Encara que Espanya parteixi d’una bona situació, ens hem de preparar per a una situació més complicada a la tardor”, ha dit aquest dilluns, en referència als possibles talls de subministraments que pot dur a terme Rússia al continent europeu. No obstant això, la també ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha assegurat que el subministrament a l’Estat “està garantit” per la seva capacitat d’emmagatzematge i el pes de les renovables.

Les declaracions de Calviño es produeixen en un moment en què la Comissió Europea ha sol·licitat als diferents estats de la UE que actualitzin els seus plans de contingència per poder assegurar el subministrament de cara al pròxim hivern. Segons ha indicat la vicepresidenta aquest dilluns, aquest serà un dels grans temes de conversa de l’Eurogrup -la reunió dels ministres de finances de l’eurozona-, tot reivindicant la necessitat que el conjunt dels estats membres han d’estar preparats per un escenari que es preveu “incert”.

Malgrat els efectes sobre l’economia derivats de la guerra d’Ucraïna, Calviño ha continuat defensant que les perspectives econòmiques per l’Estat són “fortes” –s’estima un creixement del PIB al voltant del 4% el 2022 i vora el 2% pel 2023- i ha subratllat que les previsions per al sector turístic aquest estiu són “molt positives”. “Tot apunta a una campanya d’estiu molt propera als rècords del 2019, un factor que és molt important des del punt de vista del creixement”, ha comentat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.