Brussel·les reclama “controls suficients” a programes com Pegasus La Comissió Europea inclou l'espionatge amb el programari israelià en l'informe anual sobre l'estat de dret a la UE

 

Didier Reynders

ACN Brussel·les – La Comissió Europea reclama als estats membre que hi hagi “controls suficients” davant programaris com Pegasus. L’informe anual de l’executiu comunitari sobre l’estat de dret a la Unió Europea inclou els casos d’espionatge a Hongria, Polònia, França i Espanya amb el programari israelià. En el document, Brussel·les subratlla que la competència de garantir la seguretat nacional és dels estats, però remarca que s’ha de fer sempre complint la llei. “L’estat de dret requereix que el recurs a aquest tipus d’instruments per part dels serveis de seguretat dels estats membre estigui subjecte a controls suficients i que compleixi completament la llei europea”, diu el document.

L’informe també remarca que l’ús de sistemes com Pegasus en processos judicials també ha de “respectar els drets processals”.
“Es necessiten controls i equilibris nacionals per garantir el funcionament, cooperació i control mutu dels òrgans estatals per tal que una autoritat estatal exerceixi el seu poder sota l’escrutini de les altres”, diu l’informe.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.