Més de 5 milions per facilitar feina a les dones víctimes de violència masclista És la quarta convocatòria que es publica d’aquest programa, que fins ara ha beneficiat més de 500 usuàries

 

El Consell de Govern, a proposta de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha aprovat la nova convocatòria de subvencions per fomentar la contractació de dones víctimes de violència masclista en projectes d’inserció laboral. SOIB Dona 2022-2024 disposarà inicialment de 5.350.000 euros i s’ha previst que pugui arribar a prop de 200 beneficiàries. Està cofinançada pel Fons Social Europeu Plus (FSE+) i amb fons provinents del Pacte contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat i de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals del Ministeri de Treball i Economia Social.

L’objecte d’aquests ajuts és finançar els costs salarials totals, inclosa la cotització empresarial a la Seguretat Social, així com les despeses derivades de les accions complementàries, en la contractació de dones víctimes de violència masclista a càrrec de corporacions locals, consells insulars i mancomunitats, entitats sense ànim de lucre i del sector públic instrumental de la CAIB, i d’associacions empresarials i sindicals.

D’altra banda, davant les repercussions econòmiques i socials motivades per la COVID-19, el programa de contractació pública SOIB Dona reforça el sistema de protecció i les possibilitats d’una posterior inserció laboral estable. La seva consolidació és un fet que suposa un dret de les dones que pateixen la xacra de la violència masclista, i per això el Govern continuarà posant mitjans per acompanyar-les en el trànsit cap a la normalitat.

El SOIB finança la contractació de dones per un període d’un any a jornada completa i per al grup professional al qual pertanyen, mentre segueixen, alhora, un procés d’orientació laboral específic. Les entitats poden programar accions complementàries lligades a les funcions del lloc de treball i encaminades al coneixement d’eines informàtiques, a l’atenció al públic, als idiomes o a l’obtenció de carnets professionals relacionats amb la feina que han de fer, entre d’altres. Aquest conjunt d’actuacions promou la independència econòmica i l’empoderament de les dones que hi participen.

A més de les contractacions, les beneficiàries del programa tenen el suport permanent de la xarxa de tutores de violència masclista del SOIB, un servei d’acompanyament que atén al voltant de 500 dones cada any i que treballa de manera coordinada amb la resta de serveis d’atenció a víctimes de violència masclista.

De SOIB Dona 2021, que encara està en execució, se n’han beneficiat 296 dones i hi han participat 97 entitats. Des que es va implantar el 2018, aquest programa ha facilitat dotze mesos de feina a gairebé 740 dones en entitats de totes les Illes Balears.

Aquesta quarta convocatòria està inclosa en el Pla Anual de Política d’Ocupació de 2022 com a programa propi SOIB Dones Víctimes de la Violència Masclista i respon als objectius de l’Estratègia Espanyola d’Activació per a l’Ocupació 2021-2024 i a les prioritats que marca el Pla d’Ocupació de Qualitat de les Illes Balears (POQIB) 2022-2025.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.