Un total de 115 empreses industrials de Balears s’han beneficiat dels ajuts de digitalització, internacionalització i sostenibilitat de l’IDI Un 9% de les indústries són de Menorca.

Ca na Maru - Empreses beneficiades IDI

Un total de 115 empreses del sector industrial de les Illes Balears s’han acollit als ajuts dels xecs de consultoria de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears, entitat dependent de Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

L’IDI ha destinat 256.000 euros als xecs de consultoria que han donat l’oportunitat a la indústria de fer el càlcul de la seva petjada de carboni i d’elaborar plans de transformació digital, així com plans de promoció exterior. Aquests ajuts han permès a les empreses planificar i marcar una ruta de treball abans de fer la passa de la digitalització, de vendre a l’exterior, o ser més sostenibles.

Els xecs han contemplat tres línies:

  • iDigital: per a l’elaboració de plans de transformació digital. 60 hores de consultoria per elaborar un pla de digitalització.
  • iExporta: 36 hores de consultoria per a l’elaboració d’un pla estratègic d’internacionalització, així com per a la definició i posada en marxa del pla de màrqueting internacional en un mercat concret.
  • iSostenibilitat: 14 hores de consultoria per identificar i calcular les emissions de gasos amb efecte hivernacle, i proposar un pla de reducció d’aquestes emissions.

De les 115 empreses beneficiades, un 53 % s’han acollit a iSostenibilitat, 43 % a iDigital, i 4 % a iExporta. Per illes, un 75 % de les indústries són de Mallorca, un 16 % d’Eivissa i un 9 % de Menorca.

Amb els resultats de 2022, ja són 271 les empreses industrials que s’han beneficiat dels xecs de consultoria de l’IDI, que són una evolució d’iDigital, que durant tres anys varen permetre a les empreses disposar d’un pla de transformació digital. Davant de la bona acollida d’aquesta iniciativa, l’IDI va ampliar les consultories a nous conceptes i necessitats de la indústria, com són la internacionalització, a través del programa iExporta, i la sostenibilitat, a través d’iSostenibilitat.

Aquesta convocatòria s’emmarca en el Pla d’Indústria de les Illes Balears, concretament en la línia d’acció d’acceleració tecnològica, modernització i innovació. Aquest Pla Estratègic Industrial 2018-2025 és un instrument fonamental per assolir els objectius de diversificació i millora del model productiu, que orienten les polítiques de la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.