Les acrobàcies i l’humor abracen Líthica La versió més divertida dels Fosquets de Líthica arriba aquest cap de setmana amb el circ-cabaret El otro lado

Irene Estradé Niubó - A plom i vol  - Fosquets Líthica 2022
L’artista Irene Estradé Niubó, de la companyia A plom i vol durant l’espectacle.

Miriam Triay / Ciutadella – Després d’haver compartit moments de música i cinema, el festival Fosquets de Líthica obre les portes a un altre art cultural, i ens presenta la seva faceta més riallera amb el circ-cabaret, ‘El otro lado’. Aquest cap de setmana, els dies 23 i 24, a les 21h, podreu gaudir de les acrobàcies i l’humor d’aquest gènere, gràcies a la col·laboració amb la companyia A plom i vol.

 “Enguany repetim gènere, però presentam un nou espectacle circ-cabaret a Ses Pedreres, amb conceptes i artistes diferents, clown, acròbates, trapessis…”, apunta la cap de cultura de Líthica-Ses Pedreres de s’Hostal, Anna Bagur. Així, ens trobam davant una actuació que presenta figures ja conegudes, com la del director Jorge Albuerme, i la de la companyia A plom i vol, que ja han col·laborat anteriorment amb Líthica; però amb un nou plantejament i noves incorporacions i estructures.

Un espectacle que es presenta com a un viatge cap a l’altra cara de la vida, a l’altra banda de la monòtona quotidianitat; el mateix títol ja n’és representatiu d’aquesta idea. Així doncs, el circ ‘El otro lado’ pretén compartir dos fosquets amb el públic plens de diversió, humor i acrobàcies, que siguin capaços d’evadir-lo de la quotidianitat diària. De fet, aquesta idea es veu basada i representada en els versos de Roberto Juarroz, Séptima Poesía Vertical (1982); poema que comença dient: “Cuando se ha puesto una vez el pie del otro lado / y se puede sin embargo volver, / ya nunca más se pisarà como antes / y poco a poco se irá pisando de este lado al otro lado”.

Es tracta, a més, d’una companyia que fa més d’una dècada que resideix a l’illa, i que presenta uns membres de procedències i disciplines variades, amb les quals seran capaços de representar la multifuncionalitat del circ actual. Una diversitat que es veurà potenciada per la important adaptació que hauran de fer a l’espai, obert i natural, de Líthica. Com ja afirma Bagur, “els espais amplis que presenta Ses Pedreres funcionen molt bé amb aquest tipus d’actuacions i d’estructures. El conjunt de nombres que es faran, el fil conductor en si, s’adapten molt bé, i el resultat final pot ser molt interessant”.

‘El otro lado’, una nova mirada allunyada de la monotonia que ens acompanya cada dia, es presenta al gran espai de Ses Pedreres, per oferir-nos dos fosquets d’humor i diversió, per ajudar-nos a evadir-nos del dia a dia, i, potser, plantejar-nos una nova forma de conviure amb aquesta quotidianitat. Però sobretot, per xalar molt i tots, grans i petits. Aquest cap de setmana ens espera la versió més divertida dels Fosquets de Líthica. Les entrades les podeu obtenir a fosquetsdelithica.com o a la taquilla del mateix espai, Líthica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.