Les Illes Balears arriben al rècord absolut de generació de renovables amb 41,6 GWh generats en el mes de juny del 2022 El Govern adverteix que també s’estan superant les xifres de demanda elèctrica per la recuperació econòmica i la calor, i insta la ciutadania i els sectors a apostar per l’eficiència

Gràfica - Rècord absolut de generació de renovables amb 41,6 GWh (juny) - Illes Balears

Les Illes Balears varen arribar el passat mes de juny del 2022 al rècord absolut de generació d’energia renovable amb 41,6 GWh. La xifra supera la del mes anterior, que arribà a 39,1 GWh. Així mateix, comparat amb els mesos de juny d’anys anteriors, la progressió ha estat de 27 GWh el 2019, 26,8 GWh el 2020, i 34,9 GWh el 2021.

A més, les xifres de generació fotovoltaica també són de rècord a la Comunitat. El mes de juny del 2022 s’arribaren a produir 28,3 GWh de generació, superant les xifres del mes de maig, que foren 26,9 GWh. L’evolució comparativa de generació de fotovoltaica durant els mesos de juny ha passat de 12,2 GWh el 2020 a 21,2 GWh el 2021.

Malgrat les bones xifres de generació d’energies renovables, el Govern ha advertit que les xifres de demanda elèctrica també estan sent de rècord. Així, el mes de juny del 2022 la demanda elèctrica va ser de 538 GWh, una xifra superior a la de juny del 2021, que va ser de 394 GWh; o a les del mateix mes de l’any 2019, amb 380 GWh.

En paraules del vicepresident del Govern i Conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, «malgrat les xifres de generació de renovables i de fotovoltaica són excel·lents, ens preocupa que també augmenti la demanda. En un context de crisi energètica és essencial ser més eficients i cal reduir la demanda elèctrica per ser més sostenibles. Hem de seguir apostant per les renovables i seguir el camí marcat per la Llei de transició energètica i canvi climàtic».

Així mateix, el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha recordat que el Govern té a disposició de la ciutadania, empreses i administracions, una sèrie d’ajuts: «el creixement de la generació renovable ens permet assolir quotes majors en el mix elèctric, però encara estam lluny dels objectius. Cal reduir l’alta demanda provocada per les altes temperatures i la reactivació econòmica postpandèmica per tal d’assolir percentatges més alts de renovables, alhora que desplegam més generació de renovables a les Illes», ha dit.

Línies d’ajuts obertes actualment

Actualment, el Govern té obertes diverses línies d’ajuts per impulsar la penetració d’energies renovables a les Illes Balears. En el portal web ajudesenergia.caib.es podeu accedir a línies de renovables tèrmiques per a sectors econòmics, per al desenvolupament urbà sostenible a municipis petits (DUS 5000), ajuts a l’autoconsum amb plaques fotovoltaiques, ajuts per instal·lar sistemes tèrmics renovables i per establir bateries per emmagatzemar l’energia.

Així mateix, segueixen obertes les línies d’ajuts destinats a l’eficiència energètica. En concret, podeu accedir als ajuts destinats al desenvolupament urbà sostenible a municipis petits (DUS 5000), per millorar l’eficiència a instal·lacions agropecuàries i per millorar l’eficiència en el sector industrial, així com els destinats a la rehabilitació d’habitatges a municipis petits (PREE 5000).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.