LÔAC acull aquest diumenge la xerrada de l’artista Salustiano

Aquest diumenge, a les 20 h, al pati d’Alaior Art Contemporani, tindrà lloc la xerrada d’un dels artistes principals de LÔAC, Salustiano, dins el cicle organitzat per l’Ajuntament ‘Apropant l’Art Contemporani’.

El sevillà explicarà als assistents el perquè de la seva obra i quin és el seu procés de creació, així com quines són les seves inspiracions. Presentarà l’acte el batle, José Luis Benejam, acompanyat per Isabelle Leurent, col·leccionista.

“Bella, pertorbadora i profunda. Així és la pintura d’aquest espanyol que circula a galeries i fires del món, fent un gir a la tradició del retrat amb imatges en vermell on fusiona rigorositat renaixentista i una perfecció matemàtica”. Així defineix l’obra de Salustiano la periodista americana Sandra Lodos.

L’artista du molts anys mostrant la seva obra a museus, galeries i fèries internacionals d’art a tot el món. Dins el seu extens currículum es poden destacar les mostres al Frost Museum de Miami, YBCA de San Francisco, el Fowler Museum de Los Angeles o les feries Art Cologne, Armory Show a Nova York, Art Miami, o ARCO aMadrid.

Conegut pel vibrant color vermell de les seves obres, Salustiano explica el perquè d’aquest color. “El vermell és un color ple de contradiccions i intencions. El vermell té el poder d’anar més enllà de la pròpia condició de color. És més que un color, és un símbol que provoca sentiments de bellesa, absolut, absència de temps, tranquil·litat.”

Salustiano constitueix un excel·lent exemple a seguir de com la innovació trencadora i la reinvenció contínua poden ser, encara al món de l’art contemporani, elements decisius per triomfar en un moment dominat per la incertesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.