Company destaca a Menorca la importància del segon semestre amb convocatòries de fons europeus i un servei exclusiu per a pimes El paquet de mesures per a les petites i mitjanes empreses inclou una web específica d’ajudes, un butlletí quinzenal, més personal i coincideix amb la publicació de 27 noves convocatòries per valor de 243 milions al segon semestre de 2022

 

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, s’ha reunit aquest divendres amb les principals patronals de l’illa, CAEB i PIME Menorca, per explicar les noves mesures de reforç per a pimes del Govern per assessorar-les en l’enfocament i orientació dels projectes que aspiren a rebre ajudes públiques de fons europeus. A la reunió hi ha assistit la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, el director de l’Oficina d’Inversions Estratègiques, Joan Carrió, Miriam Zabalegui, directora d’Atalis Funding, Joana Mora, presidenta de CAEB Menorca i María José Soriano, presidenta de PIME Menorca.

El reforç coincideix amb la publicació de 27 noves convocatòries d’ajudes Next Generation EU per al segon semestre de l’any amb un import de 243 milions d’euros. La majoria de noves convocatòries destinades a pimes són per al sector de l’energia, l’habitatge, la digitalització, el turisme i el medi ambient, entre d’altres.

«És un moment molt important per a les pimes del nostre territori, ja que ara, al segon semestre de 2022, tindran més possibilitats d’accedir als fons Next Generation. Gairebé el 60% de les convocatòries tenen com a destinatari final el sector empresarial de les pimes», ha anunciat Company.

Carrió també ha valorat l’execució dels fons europeus al primer trimestre a l’illa: «A Menorca, s’han iniciat 21 assignacions de fons europeus, valorats en un total de 15,7 milions d’euros, que equivalen a un 11,3% dels fons territorialitzats durant el primer semestre de l’any».

«Segons les darreres dades de dia 30 de juny, gairebé 1000 empreses de les Illes Balears han rebut ajudes dels fons europeus per un valor aproximat de 25 milions d’euros», ha afegit Company.

Entre les novetats del paquet de mesures per a pimes destaca la incorporació de personal en exclusiva per assessorament en l’enfocament i orientació dels projectes que aspiren a rebre ajudes públiques de fons europeus. A més, també inclou la web http://www.caib.es/sites/oie/ca/empreses/ amb convocatòries d’ajudes dirigides específicament a empreses. Les dades s’actualitzen cada dia i permet un seguiment constant dels ajuts.

El personal de l’Oficina d’Inversions Estratègiques (OIE) ajudarà a les pimes en l’enfocament i orientació de projectes, la valoració de possibles fonts de finançament dels projectes i el seu encaix específic dins de les convocatòries del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR), la dinamització de les pimes per aconseguir la seva màxima implicació en els projectes estratègics, la coordinació amb la Xarxa de Serveis Públics Empresarials i els Agents de Desenvolupament Local com a canal de difusió de la informació i de detecció d’iniciatives en l’àmbit local.

D’altra banda, el conseller ha avançat el calendari de previsions de convocatòries d’ajudes MRR, moltes d’elles exclusives per a pimes, i d’altres que les beneficien de forma indirecta. Bona part dels fons destinats a empreses requereixen percentatges de cofinançament amb els quals es cerca que la inversió pública serveixi de palanca de la inversió privada, perquè les empreses amb menor múscul es puguin beneficiar dels fons.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca