Menorca Talaiòtica - Unesco

S’augmenta la partida econòmica del conveni amb Càritas per a la realització de tallers d’inserció sociolaboral Aquesta setmana s'ha signat el conveni entre el Consell de Menorca i Càritas

 

Un any més s’ha signat el conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Menorca per a la col·laboració en la realització de tallers d’inserció sociolaboral adreçats a persones en situació de risc o d’exclusió social, a més d’aquelles que es troben en una situació administrativa irregular. La principal novetat és l’augment de la partida econòmica que passa de 48.750 € a 65.000 €, suposant així un increment del 33,3%.

Aquesta novetat s’ha donat a conèixer aquest dijous en el marc de la visita que la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada per la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Maó, Enric Mas, i l’encarregat de Mestral, Antoni Vivó, han realitzat als tallers de roba i electrodomèstics de Mestral gestionats per Càritas Maó. D’aquesta manera, han pogut conèixer i veure el funcionament de les instal·lacions on l’entitat porta a terme aquests tallers en el municipi de Maó.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, durant la visita ha destacat que ‘la propagació de la pandèmia originada per la Covid-19 ha disminuït, però els efectes que ens ha deixat encara estan molt presents, agreujant encara més les dificultats socials i econòmiques dels col·lectius més vulnerables. Volem donar les gràcies a entitats com Càritas que ens ajuden i sumen esforços per promoure la inclusió social i laboral de tots els col·lectius’.

La Presidenta ha afegit que ‘mitjançant aquests tallers pretenem que els col·lectius més vulnerables puguin disposar no només d’una beca que els ajudi a cobrir les necessitats bàsiques, sinó que es treballa sobretot en habilitats prelaborals i socials, donant-lis l’oportunitat d’aprendre un ofici que els permeti sortir de la seva situació social i integrar-se al mercat de treball i poder desenvolupar el seu projecte de vida’.

Per la seva banda, la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, ha manifestat que ‘durant el present exercici s’han augmentat les partides econòmiques adreçades a aquelles persones que ho estan passant més malament’ i ha reiterat que ‘també hem reforçat els programes que duim a terme amb Càritas Diocesana per fer feina de manera conjunta amb programes de risc d’exclusió social’.

Cal recordar que a través d’aquest conveni es combinen actuacions d’informació, orientació, formació ocupacional i d’acompanyament, i organització de tallers per fomentar l’adquisició d’hàbits, actituds i competències personals i laborals bàsiques fonamentals i prèvies per a una futura inserció social i laboral. Per exemple, s’ofereixen places en els tallers de cuidadors d’ajuda a domicili, de cuina, de fusteria o de roba, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.