La música i dansa de l’Índia a Líthica aquest dijous amb Talfactory

Hi ha altres viatges, però el de l’Express de Chennai arriba a Lithica amb uns visitants especials, que ens duen l’experiència de l’India.

La seva és una doble parada, amb concert de música clàssica del nord de l’Índia (indostànica) i espectacle de bharatanatyam, la dansa-teatre del sud que teixida amb gestos antics desplega les emocions humanes i Divines en què ens reconeixem

Amb TALFACTORY, sota la dirección artística de NURIA SALA i FEDERICO SANESI, de feliç retrobar-los a les pedreres per compartir la música i la dansa sagrada Bharatanatyam.

“Un codi universal que travessa el temps i l’espai”

Els seus orígens daten entorn al segon mil·lenni aC i es dansava en el temple per les ‘devadasis’, al serveis rituals del temple.

El “Natyashastra”, l’obra mes antiga que s’ha trobat sobre el Bharatanatyam, ens transmet que és un teatre-dansa que representa el joc dels deus i la seva interacció amb el món humà.

És una expressió poètica del moviment on la geometria de les línies, la velocitat i la riquesa rítmica, es trenen amb el llenguatge de les mans “Mudra”, i la refinada mímica del rostre. El diàleg entre dansa, música, cant i poesia, ens revela com conviuen els llenguatges de l’art.

“ On van les mans, va la mirada,
on va la mirada, es dirigeix ​​l’esperit,
allà on es posa l’esperit es manifesta un estat d’ànim,
on s’intensifica l’estat d’ànim neix la joia. ”

PROGRAMA

I
Concert de música clàssica del nord

Nicolo Melochi: bansuri

Federico Sanesi: tabla

II

Espectacle de Bharatanatyam teatre-dansa clàssica

Dansa:

Nuria Sala

Alesandra Cassese 

Noemi Montedoro

Mariya Sazanska

Músics:

Bhavana Pradyumna, cant

Federico Sanesi: tabla

Nicolo Melochi: bansuri.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.