Aquest estiu els concerts “Treu la llengua” tornen a totes les illes Enguany s’ha volgut donar protagonisme als grup locals

Cartell - Treu La Llengua 2022

La Direcció General de Política Lingüística organitza, per segon any consecutiu, juntament amb altres institucions i entitats, els concerts “Treu la llengua”, que tindran lloc aquest estiu a les Illes Balears i que enguany comptaran amb l’actuació de grups illencs. L’objectiu d’aquests concerts és apropar la llengua catalana a la gent jove en un entorn de lleure i posar en valor la música en català.

El primer dels concerts es va fer el dia 9 de juliol a Mallorca (Inca) i va comptar amb les actuacions d’Amulet, Reïna, Escarràs i Plan-et. El següent tindrà lloc el dia 4 d’agost a Formentera (Sant Francesc), on actuarà Rudymentari. El 20 d’agost es farà el de Menorca (Ciutadella), amb la participació de Suc i Sopes, Rudymentari i Pèl de Gall. El darrer concert serà el dia 21 d’agost a Eivissa (Sant Agustí des Vedrà), on actuaran O-Erra i Rels.

Cartell - Treu La Llengua 2022La iniciativa és una col·laboració del Govern de les Illes Balears amb institucions i entitats de cada illa. En el cas de Mallorca, s’ha organitzat amb Joves de Mallorca per la Llengua; a Formentera, amb el Consell Insular de Formentera i la Comissió de Festes de Santa Maria; a Menorca, amb el Consell Insular de Menorca, l’Ajuntament de Ciutadella i l’associació Més que Música, i, a Eivissa, amb l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, l’Associació Vuit d’Agost i l’Institut d’Estudis Eivissencs. Tots els concerts han comptat també amb la participació d’altres entitats.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha destacat que enguany els concerts s’han programat amb la voluntat de promoure la música feta en català a les Illes Balears. “Hem volgut donar l’oportunitat als grups locals de donar-se a conèixer i afavorir l’intercanvi musical i la mobilitat entre illes”. A més, també ha incidit en la importància d’implicar els joves en l’organització d’aquests concerts per fomentar la llengua i la cultura.

Amb la intenció de divulgar l’oferta musical en català de les Illes Balears i connectar-la amb el públic, la Direcció General de Política Lingüística també disposa d’Ib-musicat (ib-musicat.cat), una base de dades d’intèrprets i grups musicals en llengua catalana de les Illes Balears, consultable en línia.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca