El chill-out de LÔAC s’omple de públic per escoltar a Salustiano, artista d’Alaior Art Contemporani

Nombrós públic va omplir dilluns el chill-out d’Alaior Art Contemporani per escoltar la xerrada de Salustiano, artista de LÔAC, emmarcada dins el cicle de col·loquis organitzat per l’Ajuntament d’Alaior, ‘Apropant l’Art Contemporani’.

Presentat pel batle José Luis Benejam i la col·leccionista Isabelle Leurent, l’artista sevillà, que compta amb diverses obres dins l’exposició, va explicar als assistents tot el referent a la seva obra: des de com va començar, les seves inspiracions així com quin és el seu procés de creació.

«L’art té més vincle amb la religió que amb qualsevol altre concepte. Vull que una obra d’art sigui una mica sagrada, aleshores intento triar els millors materials que estan al meu abast. Vull que la tècnica sigui tan cuidada que ni tan sols cridi l’atenció. Jo vaig pensar que l’ésser humà no es movia gaire bé dins d’una llibertat absoluta, i que aquestes peces que tant m’emocionaven estaven fetes amb un munt de limitacions com a pressupostos, contractes on s’especificava cada gram de pigment utilitzat, etc…). Jo em vaig imposar limitacions; a partir d’ara pintaria amb un fons pla i buit, la representació d’una figura humana i un determinat format», va dir.

Els dos formats principals que empra l’artista són l’apaïsat, perquè per ell el quadre és com un paisatge (arracona al seu personatge a un cap del quadre donant la sensació de que té tota la vida al davant) i el format ‘tondo’, redó, inspirat en el renaixement italià.

Pel que fa al perquè de l’ús del vermell a les seves creacions, va dir que «el vermell és un color ple de contradiccions i intencions. El vermell té el poder d’anar més enllà de la pròpia condició de color. És més que un color, és un símbol que provoca sentiments de bellesa, absolut, absència de temps, tranquil·litat».

«Un quadre et pot emocionar com una peça musical si està ben resolta i ben explicada. Vull que els meus quadres funcionin com una poesia. Jo busco transmetre serenitat, busco transmetre una certa espiritualitat i bellesa. Vull que el quadre emocioni per si mateix, sense cap mena de prospecte. Per mi, totes les interpretacions de l’espectador són vàlides», va afegir Salustiano.

La programació de xerrades ‘Apropant l’Art Contemporani’ dóna l’oportunitat a alaiorencs i visitants de conèixer en primera persona la feina i l’obra d’alguns dels artistes que conformen LÔAC, amb l’objectiu d’anar més enllà de l’activitat expositiva pròpiament dita, i de donar difusió a creadors molt rellevants internacionalment dins el món de l’art contemporani.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.