Els Estats Units entren en recessió tècnica després que la seva economia caigués un 0,2% el segon trimestre El país nord-americà acumula dos trimestres de contracció del PIB arran de la guerra a Ucraïna i la inflació

 

ACN Brussel·les – Els Estats Units han entrat en recessió tècnica després que el seu Producte Interior Brut (PIB) durant el segon trimestre caigués un 0,2% respecte als tres primers mesos de l’any, segons dades publicades pel departament de comerç aquest dijous. La situació es deu en bona part a les conseqüències derivades de la guerra d’Ucraïna i a l’auge de la inflació. Tradicionalment, es considera que una economia entra en recessió quan acumula dos trimestres seguits de caiguda del PIB, tal com ha succeït als Estats Units, ja que al primer trimestre de l’any el PIB del país va caure un 0,4% en termes intertrimestrals. Tot i això, l’oficina d’estadística del país és l’òrgan encarregat de declarar la recessió de forma oficial, i encara no s’ha pronunciat.

Per frenar la inflació, la Reserva Federal va anunciar el passat dimecres una altra pujada de tipus de 0,75 punts, la quarta des del març, situant els tipus d’interès entre el 2,25% i el 2,5%. A finals de juny, la inflació al país va arribar al 9,1%, la més elevada des del 1981.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca