L’Ajuntament de Sant Lluís i la Guàrdia Civil signen un acord per millorar la protecció i atenció a les víctimes de violència de gènere Concretament, s’ha acordat un protocol operatiu, que determina les actuacions a portar a terme per part de cadascun dels cossos de seguretat, les pautes de coordinació entre ells. Tot açò en el marc del Sistema de Seguiment Integral dels casos de violència de gènere (Viogén).

batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, el cap de la Zona/Comandància de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, el coronel Alejandro Hernández Mosquera, el primer tinent de batle de l’Ajuntament de Sant Lluís, Joan Pons, el capità Carlos Ferrari Rodríguez, capità de la companyia de Maó de la Guàrdia Civil, i Isaias Sánchez Buendía, cap de la Policia Local de Sant Lluís.

L’Ajuntament de Sant Lluís i la Comandància de la Guàrdia Civil de Balears han signat avui matí un acord per a millorar la col·laboració entre la Policia Local i la Guàrdia Civil en l’execució i seguiment de les mesures judicials acordades per a la protecció de víctimes de violència de gènere al municipi. Concretament, s’ha acordat un protocol operatiu, que determina les actuacions a portar a terme per part de cadascun dels cossos de seguretat, les pautes de coordinació entre ells. Tot açò en el marc del Sistema de Seguiment Integral dels casos de violència de gènere (Viogén).

A la signatura han assistit la batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, el cap de la Zona/Comandància de la Guàrdia Civil a les Illes Balears, el coronel Alejandro Hernández Mosquera, el primer tinent de batle de l’Ajuntament de Sant Lluís, Joan Pons, el capità Carlos Ferrari Rodríguez, capità de la companyia de Maó de la Guàrdia Civil, i Isaias Sánchez Buendía, cap de la Policia Local de Sant Lluís.

Aquest sistema es va posar en funcionament el 2007, i els seus objectius són els següents:
– Aglutinar a les diferents institucions públiques que tenen competències en matèria de violència de gènere.
– Integrar tota la informació d’interès que es consideri necessària.
– Fer predicció del risc.
– Segons el nivell de risc, realitzar seguiment i protecció a les víctimes a tot el territori nacional.
– Efectuar una tasca preventiva, emetent avisos, alertes i alarmes quan es detecti alguna incidència o esdeveniment que pugui posar en perill la integritat de la víctima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.