Presentat el programa de festes de Sant Llorenç 2022 Seran més de 100 activitats les que es celebraran a Alaior per celebrar les festes majors

 

José Luis Benejam, batle d’Alaior, Rafel Quintana, regidor de Festes i Fires, Tiago Reurer, regidor de Cultura, Maria Antònia Pons, regidora de l’Àrea Social i Seguretat, i caixera batlessa, Maria del Mar López, regidora d’Urbanitzacions i Medi Ambient, Luis Alberto Arévalo González, regidor de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, i Lluís López i Eulàlia Torrà, regidors de la corporació, han presentat aquest matí el programa de les festes de Sant Llorenç 2022, que tornen, després de dos anys d’aturada obligada per la Covid-19, més espectaculars que mai.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha celebrat que «mai no hi haurà hagut un Sant Llorenç com el que viurem enguany. Quines ganes tenim tots de gaudir de les nostres festes majors després de dos anys en què la pandèmia ens n’ha privat, d’aquestes i de tantes altres activitats. El sentiment d’unió i germanor que, cada any, generen les festes entre alaiorencs i visitants és veritablement sensacional. Crec que és primordial que, entre tots, dotem de seny tot allò que tengui a veure amb la celebració de les nostres estimades festes, facilitant en la mesura del que sigui possible la tasca als qui treballen perquè els altres puguin gaudir de tot allò organitzat».

Per la seva banda, Rafel Quintana, ha destacat que aquest any, després de 30 anys tornem a tenir una caixera batlessa, Maria Antònia Pons, i ha volgut agrair «a totes les persones que fan possible les nostres festes majors. Junt amb els responsables de les diferents entitats culturals, esportives i socials d’Alaior, que preparen alguna de les activitats previstes, també a la Comissió de Festes, a la Junta de Caixers, a la Brigada Municipal, a la Policia Local, a Protecció Civil, als serveis de neteja viària, a la Creu Roja, a la Guàrdia Civil, etc».

Seran més de 100 activitats les que es celebraran a Alaior per celebrar les festes majors, entre actuacions musicals, tornejos esportius, shows humorístics, i els actes dels dies centrals de divendres 12, dissabte 13, diumenge 14, i dilluns 15 d’agost.

Referent a la part principal de la festa, s’han inscrit un total de 83 caixers, 70 per dissabte i 75 per diumenge.

El divendres de Sant Llorenç tindrà lloc la salutació de festes presidida pel batle, amb l’assistència de tota la corporació municipal, i el tradicional pregó que anirà a càrrec de les germanes Riudavets, Xisca i Maria, molt conegudes i arrelades al món de la cultura d’Alaior, i membres d’una gran família d’artistes.

Una de les actuacions musicals més esperades es celebrarà el divendres a sa plaça, amb Avalanx, l’energètic nou projecte musical d’Isaac Mascaró Nevado (ex director de la Banda des Migjorn), a les 23 h. Aquesta serà la primera vegada que el grup tocarà a Menorca. Després, DJ Ivan Belier, i a mitjanit, cercavila musical pels carrers amb els grups Bon Ball Tenim i s’Escat.

El dissabte 13 matí, com a novetat, hi haurà l’actuació del DJ internacional Joe Diem, a les 12 h a sa Plaça, després de la posada de l’arena. A les 16.30 h serà la sortida des de l’Ajuntament de la Colla Gegantera, i a les 17 h, el primer toc davant l’Ajuntament, el replec de la qualcada i el gin del poble. A les 18 h, el començament de completas fins a Sant Pere Nou i la beguda dels caixers. Acabats aquests actes, donarà inici el jaleo a sa Plaça.

El diumenge 14, a les 10h, arribada de la qualcada a l’església, per celebrar la missa de Sant Llorenç. A continuació, inici del jaleo a sa Plaça.

Dins del que són ja cites molt arrelades durant les festes, cal fer esment especial al gran concert líric de Sant Llorenç del nostre alaiorenc més internacional Simón Orfila, que actuarà juntament amb el tenor Aquiles Machado, la mezzosoprano Aya Wakizono, la soprano Alba Martínez, acompanyats pel mestre Antoni Pons Morlà. La 24a edició del Concert Líric es celebrarà al Pati de l’IES Josep Miquel Guàrdia, el dijous 11 d’agost, a les 21.30h, a benefici de Creu Roja.

També a les carrosses del diumenge 14 d’agost, que aquest any arriben a la seva 49º edició, sota el lema ‘Videojocs de sempre’. Sortiran de l’av. Verge del Toro a les 20.30 h. Finalment el diumenge, els focs artificials, que es llençaran aquest any al costat del centre de salut, a les 00.30 h.

D’altra banda, el dilluns de Sant Llorenç tindrà lloc l’acte d’homenatge i reconeixement a la Policia Local i a l’agrupació de Protecció Civil per la gran labor desenvolupada durant el confinament i la pandèmia de la Covid-19. Aquest equip humà és exemple d’esforç, voluntat i proximitat, i per això, com a agraïment i com mostra de respecte, admiració i estima cap a totes les persones que conformen aquests dos col·lectius, Alaior els retrà un més que merescut homenatge.

El capvespre, les corregudes des Cós, a les 18 h. Tancarà els actes de Sant Llorenç el festival d’humor a càrrec d’Ismael Beiro i Alexis Lairo, el dilluns 15 a les 22.30 a la plaça Nova.

Pel que fa actes esportius, podrem gaudir de la 12a exhibició d’Aikido (1 d’agost, 20 h a sa plaça), la 37a cursa popular (2 d’agost, 19.30 h a sa Plaça), exhibició de gimnàstica rítmica (3 d’agost, 19 h a la plaça des Ramal), el 32è torneig d’escacs (4 d’agost, 18.30 h a la plaça des Ramal), el 27 torneig de tenis taula (5 d’agost, 17 h a la plaça des Ramal), 9a exhibició d’agility, (5 d’agost, 21 h al camp de futbol 7), 32è torneig d’automodelisme (6 d’agost, 18 h a les pistes des Cós), 8a edició del campionat de compak sporting (7 d’agost, 9 h al camí de Loreto), el 122è partit de festes de futbol (8b d’agost, 20.30 h a Los Pinos) , el 12è trofeu de billar (9 d’agost, 17h al centre cultural), els tornejos de tenis i pàdel (10 d’agost, 18.30 al Club Tenis Alayor), la 9a exhibició de karate (10 d’agost, 19.30 h a la plaça des Ramal) i finalment el 26è torneig de bàsquet 3×3 (11 d’agost, 21 h al poliesportiu).

Destaca la distribució gratuïta d’unes polseres de Sant Llorenç amb la bandera d’Alaior, que es regalaran als ciutadans el dissabte 6 d’agost a les 12 h a sa plaça. Aquest detall és una proposta dels joves del poble que es va començar a fer el 2018.

El programa complet es pot consultar a la web, alaior.org.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.