Tria producte local Balear

Cues i vols sense retards destacats al Prat el primer dissabte d’operació sortida: “No havíem sortit des de la pandèmia” Aquest dissabte hi ha programats 216 vols estatals i 576 d'internacionals entre sortides i arribades

Carola López/El Prat de Llobregat – L’Aeroport de Barcelona-el Prat viu amb “normalitat” el primer dissabte d’operació sortida de les vacances d’estiu. El moviment de passatgers i les cues per accedir als taulells de facturació i els controls han estat constants durant tot el matí, però no s’han registrat retards importants. Segons Aena, durant aquest dissabte hi ha programats 216 vols estatals i 576 internacionals entre sortides i arribades. La xifra encara es troba per sota els volums previs a l’esclat de la pandèmia. De fet, molts usuaris han explicat als micròfons de l’ACN que feia tres anys que no viatjaven a l’estranger. “No havíem sortit des de la pandèmia”, ha detallat il·lusionada la Trini, una badalonina que viatja al Senegal per primera vegada.

L’Aeroport del Prat viu un dels caps de setmana de l’any amb més vols programats: 3.508 entre divendres i dilluns. Amb tot, no recupera les xifres prepandèmia, ja que durant el mateix període del 2019 es van registrar 4.019 operacions.

Aquest dissabte són moltes les persones que se’n van o tornen de viatge. La majoria ho fan després de tres anys sense viatjar. Aquest és el cas del Graham Jones, un australià que aquest dissabte agafarà un vol cap a Melbourne després de viatjar sis setmanes i mitja per Espanya i Portugal. “Hem estat esperant poder tornar a viatjar a Europa durant tres anys i ha estat fantàstic”, ha explicat tot detallant que és la quarta vegada que venen a Catalunya i que han llogat un cotxe per visitar Sant Sebastià, la costa de Portugal, Madrid i València. “Hem fet molt bons amics”, ha celebrat.

Qui també marxa de Catalunya aquest dissabte és Michael Magun. Ell és canadenc, ha estat una setmana a Castell-Platja d’Aro (Baix Empordà) i aquesta tarda agafarà un avió cap a Ginebra (Suïssa) .

Més accidentat ha estat el viatge de l’Ivan Rubi. Un malagueny que havia anat a París amb una vintena d’amics. Ell havia d’agafar un vol de tornada a casa divendres, però el seu avió es va cancel·lar a darrera hora. Tot i que Vueling els va buscar un hotel, pràcticament no han dormit perquè han hagut d’agafar un vol a primera hora per viatjar fins a Barcelona, des d’on a les nou del vespre agafaran un avió per anar cap a Granada. “Ha estat un desgavell”, lamenta tot destacant que hauran de passar moltes hores esperant un vol que ni tan sols els porta a Màlaga.

Ben diferent és l’experiència de la Lorena, que és de Ceuta. Ella i la seva família han passat una setmana a PortAventura i Ferrari Land. Tenen un avió per anar cap a Estepona a les tres de la tarda, però han preferit ser previsors i abans de les dotze del migdia ja eren a l’aeroport.

També ha arribat al Prat amb molta antelació la Trini. Ella i el seu marit són de Badalona i tenen un avió per anar cap al Senegal a les quatre de la tarda. Estan molt il·lusionats perquè és el seu primer gran viatge després de la pandèmia. La seva darrera destinació va ser Miami, ara fa tres anys, i ja tenien moltes ganes de viatjar. A més del vaccí contra la covid, s’han posat totes les vacunes recomanades per viatjar a aquest país africà. Expliquen que viatgen ara perquè se senten més segurs.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.