Mor el director i actor de teatre ciutadellenc, José Serra

José Serra a La dama del Alba

El director i actor teatral José Alberto Serra Melis, ha mort aquesta matinada. José Serra estava casat amb la també actriu Magdalena Goñalons, i junts van formar part de diferents companyies teatrals.

La companyia Nura de teatre

José Serra es va iniciar des de ben petit en l’art de Talia, de fet el seu pare, Albert Serra era actor de la Companyia d’Educació i Descans, i el seu conco era el gran Delfí Serra Amorós, com també era nebot de Josep Al·lès Quintana, actor també a la mateixa companyia. En la seva llarga trajectòria, Serra Melis va actuar en nombroses obres de teatre a companyies com la mencionada, a més de la Delfí Serra en la seva primera etapa; la Nura, i després fou fundador de la Companyia Dom Bosco i recuperà de bell nou la Companyia Delfí Serra, que va dirigir fins a la seva retirada del món de l’escena.

Serra era també poseedor d’una de les millors veus de l’escena illenca, i era cridat habitualment per a recitar poemes a recitals de poesia.

Va participar a obres com “El retaule del flautista”, i va dirigir diferents posades en escena de teatre costumista de Menorca i Mallorca com “L’amo en Xec de s’Ullestrar”, “Negoci Redó”, “Ciutadella és l’havana”, “Can Miraprim”, “La Sèu plena d’ous” o grans clàssics del teatre nacional com “La dama del Alba”, “El zapatero y el rey”, “Terra baixa”, entre moltes altres obres, a més de dirigir en diferents ocasions la sarsuela santjoanera “Foc i Fum”.

Descansi en Pau, José Serra.

One Comment on “Mor el director i actor de teatre ciutadellenc, José Serra”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.