Ecologia urbana, a l’avantguarda del reaprofitament d’espais obsolets, un nou model d’arquitectura.

M3 Tolo Martí SCP és un reconegut estudi d’arquitectura situat a Es Mercadal i a Barcelona. Amb més de quaranta anys d’experiència, s’estan posicionant com el principal despatx d’arquitectes per a promotors immobiliaris que desitgin donar forma a projectes que apostin per l’avantguarda en el disseny i preservin la identitat menorquina.

Els germans Tomeu Martí i Joan Martí són la segona generació de l’estudi d’arquitectes que va començar ja fa més de 40 anys en Tolo Martí. Amb la mateixa filosofia que el seu pare, continuen donant serveis als seus clients que aposten per la identitat menorquina que tant defineix la nostra illa.

Des d’aquest punt de vista, M3 Tolo Martí SCP aposta per aportar un nou model d’ecologia des de l’arquitectura. Amb projectes ja consolidats com el d’Arenal 32 -com ja es publicava a premsa fa uns mesos – on, a partir d’una estructura obsoleta, abandonada i desaprofitada des de 2002 es va convertir en un espai avantguardista nou i reconvertit, on el valor es troba precisament en la recuperació d’ espais per a donar-los una nova vida. El resultat d’aquest projecte és el reaprofitament d’una estructura desfasada i abandonada cap a un estil menorquí.

Comenten els arquitectes: “és injust que les etiquetes energètiques no valorin factors tant importants com el de reciclar una estructura per complert” referint-se a la recuperació d’aquests espais.

El nou concepte de reaprofitar els espais existents per donar-los una nova vida és una visió que està totalment alineada amb la identitat i la personalitat de l’illa i que els diferencia d’altres despatxos d’arquitectura de Menorca.

Actualment, els projectes més significatius que estan desenvolupant a Ciutadella són 22 habitatges a Cales Piques i un projecte d’habitatge unifamiliar que es troba just al davant de Sa Platja Gran de Ciutadella on, a partir d’un espai quasi abandonat i “un forat de marès” desaprofitat des de fa anys, es construirà el que ells consideren que serà “el millor habitacle unifamiliar aïllat amb accés a la platja de Ciutadella”.

Expliquen els arquitectes que aquest solar va ser en el seu dia una pedrera de marès, fet que esdevé un factor clau per al nou disseny i que li dona una personalitat única. S’aprofitarà aquesta pedrera de marès per crear piscines interiors d’aigua provinent del mar. Algunes d’aquestes piscines seran utilitzades per Talassoteràpia.

A més, el comprador adquirirà els espais de pedrera privada semblants a la coneguda Lithica, però en aquest cas reaprofitada amb les seves piscines privades, SPA, Hamam i jacuzzi d’aigua de mar.

L’habitatge compta amb:

  • 100 m2 de solar.
  • 385 m² construïts.
  • 600 m² de soterrani.
  • Primera línia de mar.
  • Accés directe a Sa Platja Gran de Ciutadella.
  • Amb piscines i SPA privats de talassoteràpia.
  • Disseny adaptat al comprador.

Confessen al final de l’entrevista, des de el despatx d’arquitectes, que inclús compten amb un client que està estudiant la idea de construir un “Beach Club” dins del mític solar de 2.2000 m2 contigu a aquest habitatge, just al mateix lloc on es situava la mítica discoteca “Manix” i el “bar restaurant Es Mirador”, enderrocat al 2005. Però, donat que aquest és un projecte en fase molt incipient, els arquitectes ens prometen desvetllar-ne més detalls quan efectivament es porti a terme la seva execució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca