Tria producte local Balear

Feijóo promet que si governa legislarà perquè el castellà “no sigui una llengua estrangera a Catalunya” El líder del PP diu que el protagonisme de l'independentisme "és contrari a la Constitució i a la convivència"

Redacció/Madrid – El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha promès que si governa legislarà perquè el castellà “no sigui una llengua estrangera a Catalunya”. “Direm als jutges que segueixin aplicant la Constitució, l’Estatut i les sentències del TC. No els deixarem sols i no acceptarem que l’espanyol sigui una llengua estrangera a Catalunya”, ha afirmat Feijóo en una entrevista dominical a ‘El Mundo’. “Amb aquest marc, i en l’exercici de les competències exclusives de l’Estat, si és necessari, legislarem i, amb jutges que apliquin la legislació i sentències en cas d’incompliment, actuarem”, ha continuat el líder del PP, que també ha criticat el protagonisme de l’independentisme en la política espanyola: “És contrari a la Constitució i a la convivència”.

“Respecte a Catalunya, parlar de com invertir, millorar l’economia, rebaixar els impostos…., a això mai ens hi negarem. Però, pensar que s’ha de dialogar amb ERC per transitar cap a una Catalunya on l’espanyol sigui un idioma estranger, en la que es negocia l’incompliment de sentències, en la que es pretén seguir amb actes de sedició i reclama que es retiri del Codi Penal, doncs… un president del govern no està autoritzat a fer-ho”, ha reflexionat en veu alta Feijóo, que tornant al conflicte del 25% de castellà ha reiterat: “No pot estar a l’ordre del dia negociar amb la Generalitat incomplir una sentència. Si el govern ho fa, és que no és un govern”, ha insistit el president del PP, que ha apostat per un “marc de bilingüisme cordial, que protegeixi el català i el castellà”.

A nivell espanyol, Feijóo ha criticat la ‘deriva’ del PSOE i del govern de Pedro Sánchez. “Hi ha cansament. L’opinió pública observa que a Espanya tenim un president en recessió i un govern en crisi. El relat dels mitjans mostra un curs polític de divisió, de debilitament i d’enfrontament en el govern i això, més que una política econòmica que ja no aguanta més, suposa una enorme desafecció”, ha assegurat el líder del PP. “Hi ha un cansament amb la política espanyola? No, hi ha un cansament amb aquest govern. Si avui hi hagués eleccions, estic segur que tindria una majoria suficient. Absoluta? No ho sé, però suficient, sí”, ha conclòs Feijóo.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.