Zelenski ordena l’evacuació obligatòria de la regió del Donetsk El president d'Ucraïna ha garantit als habitants assistència completa "tant logística com econòmica"

Redacció ACN/Barcelona – El govern d’Ucraïna ha ordenat l’evacuació dels habitants de les zones del Donetsk no controlades per Rússia, que en els darrers dies han patit durs atacs militars. “S’ha pres una decisió governamental sobre l’evacuació obligatòria de la regió del Donetsk. Confiïn en mi. Quan abans ho facin, menys gent tindrà temps de matar l’exèrcit rus”, ha afirmat el president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, en un discurs emès aquest dissabte a través del canal presidencial Telegram. “Encara hi ha centenars de milers de persones i desenes de milers de nens a la zona, molts dels quals es neguen a anar-se’n”, ha reconegut Zelenski, que ha garantit als habitants del Donetsk assistència completa “tant logística com econòmica” per a la fugida.

La viceprimera ministra d’Ucraïna, Irina Vereitxuk, ha puntualitzat que l’evacuació del Donetsk s’ha de fer efectiva abans de l’hivern per la destrucció total de la infraestructura de subministrament de gas i calefacció. “No hi ha absolutament cap subministrament de gas a la regió del Donetsk. S’han reparat tots els gasoductes possibles, però desafortunadament, l’enemic destrueix un cop i un altre tota la infraestructura”, ha lamentat Vereitxuk, que calcula que l’ordre d’evacuació obligatòria podria afectar entre 200.000 i 220.000 residents a la regió. El cap de l’administració militar de Donetsk, Pavlo Kirilenko, ha informat que en l’últim mes han mort a la zona fins a 662 persones i que unes altres 1.711 han resultat ferides.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.