El Consell General d’Economistes preveu que el PIB espanyol creixerà un 3,9% el 2022, però anticipa recessió a l’hivern El consum i el turisme permeten superar les previsions del segon trimestre, amb un increment del PIB de l'1,1%

 

ACN Barcelona – El Consell General d’Economistes d’Espanya (CGE) manté les previsions de creixement del PIB de l’Estat en el 3,9% per 2022, però anticipa una “certa recessió” per al darrer trimestre de l’any i al primer del vinent. Segons recorden en una nota d’anàlisi difosa aquest dilluns, les dades de l’INE del segon trimestre del 2022 mostren un increment trimestral del PIB de l’1,1% respecte del 0,2% del trimestre anterior. Tal com apunten els economistes, aquest creixement ha “superat les previsions” i es deu bàsicament a l’embranzida del consum, en taxes negatives el trimestre anterior, i la força de la temporada turística.

“S’està constatant el bon comportament del turisme, així com del comerç i l’hostaleria, repercutint com no pot ser d’altra manera a l’ocupació. Tot i això, sí que s’espera una certa recessió en el quart trimestre de l’any i primer del 2023. Això ens fa mantenir la nostra previsió de creixement en el 3,9% per a aquest any i entorn de l’1,7-1,8% per a 2023”, argumenten els economistes.

Sobre la inflació, els economistes preveuen tancar l’any amb un creixement de l’IPC mitjà el 2022 del 8,3%. Així mateix, el CGE mostra optimisme pel que fa a l’ocupació, de fet, estima que la taxa d’atur a final d’any serà del 12,4%, rebaixant la seva previsió en 0,8 punts a causa de l’increment de l’activitat econòmica.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca