El Consell Insular assumeix la gestió de quatre carreteres d’Alaior Es tracta dels camins d’en Kane, Torralba, Binifabini i Son Bou, i passaran a integrar-se a la xarxa secundària

 

La consellera de Mobilitat, Montse Morlà, acompanyada per la directora insular de Carreteres, Elena Vílchez, han anunciat que el Consell Insular, assumint la fermesa de la sentència 97/2022 de 9 de febrer, assumeix la titularitat dels camins d’en Kane, Torralba, Binifabini i Son Bou i, per tant, la seva gestió i administració. D’aquesta manera, aquestes carreteres passen a ser integrants de la xarxa secundària de titularitat de l’administració insular.

Així com ha informat la consellera, Montse Morlà, per tal de poder formalitzar els tràmits administratius necessaris per gestionar aquests camins, s’ha sol·licitat ja a l’Ajuntament d’Alaior tota la documentació relacionada amb la finalitat de dur a terme totes les tasques i procediments necessaris. En aquest sentit, ja s’han fet actuacions de caràcter d’urgència per tal de salvaguardar la seguretat vial d’aquestes carreteres com, per exemple, la retirada d’arbres morts amb alt perill de caure a la calçada.

Cal tenir en compte que la modificació de la classificació de la xarxa viària local i rural a secundària afecta, des d’ara, en gran manera les finques que les envolten. Entre les principals alteracions es troben l’ampliació de la zona de protecció, la qual passa de 8 a 18 metres, i l’ampliació de la zona de domini públic que passarà d’un metre a la xarxa local i rural a tres metres a la xarxa primària i secundària.

Per altra banda, en la zona de protecció tampoc es podran fer obres, ni es permetran més usos que els compatibles amb la seguretat viària, així com obrir nous accessos a finques, o la prohibició de la publicació de cartelleria publicitària de cap tipus en cap de les carreteres de titularitat del Consell Insular.

D’aquesta manera, a partir d’ara, totes les activitats que es vulguin desenvolupar al voltant d’aquestes carreteres, ara ja necessiten autorització per part del Servei de Carreteres del Consell Insular.

Per acabar, la directora insular, Elena Vílchez, ha explicat que s’està estudiant la possibilitat d’incorporar altres trams de la xarxa de carreteres locals i rurals a la xarxa secundària o primària, per tal d’assolir una bona connexió i una bona xarxa viària, així com continuar treballant conjuntament amb tots els ajuntaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca