La Universitat Catalana d’Estiu commemora els 60 anys del ‘Diccionari català-valencià-balear’ 

La 54a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a Prada de Conflent, commemora els 60 anys de la culminació del Diccionari català-valencià-balear d’Antoni Maria Alcover i Francesc de B. Moll, el 1962, amb un curs de lexicografia dedicat als diccionaris catalans al llarg de la història. El coordina el lingüista de la Universitat de les Illes Balears Gabriel Bibiloni, de qui ha estat un èxit el seu estudi Els cognoms de les Illes Balears, publicat recentment per Nova Editorial Moll, i hi participen a més Maria-Pilar Perea, professora de la Universitat de Barcelona, vicepresidenta de la Institució Francesc de B. Moll -dipositària dels drets del Diccionari- i directora de l’edició de les obres completes d’Alcover i de Moll (també a Nova Editorial Moll) i de la nova digitalització delDCVB, i Bernat Joan, de l’Institut d’Estudis Eivissencs. 

El curs es durà a terme del 20 al 23 d’agost i serà Maria-Pilar Perea qui es centri en el  Diccionari català-valencià-balear, repassant els antecedents lexicogràfics, la seva història i el seu futur. Bernat Joan es referirà a la Ecologia del llenguatge, la situació social de la llengua i el lèxic com a mirall de la societat, i Gabriel Bibiloni farà un recorregut pels diccionaris catalans, des dels primers treballs dels segles XV i XVI fins als diccionaris moderns normatius. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca