Menorca Talaiòtica - Unesco

El Govern multiplica per dos les subvencions al comerç de les Illes Balears des del 2020 La Direcció General de Comerç ha augmentat en un 84 % el nombre d’expedients subvencionats en dos anys

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha fet balanç aquest dimarts de les dades del sector del comerç a les Illes Balears i ha informat que en els dos darrers anys el Govern ha augmentat en un 112 % les subvencions destinades al sector, les quals han passat dels 2,8 milions del 2020 als 5,7 milions d’aquest any 2022.

Així mateix, Yllanes, junt amb el director general de Comerç, Miquel Piñol, han explicat que l’Executiu ha incrementat en un 84 % el nombre d’expedients subvencionats en el mateix període, passant de 179 subvencions el 2020 als 329 actuals.

En paraules del vicepresident Yllanes, «les xifres del comerç avalen la gestió del Govern en un context complicat, on ens hem hagut de sobreposar a les conseqüències de la pandèmia però també de les derivades per la guerra. Aquest any 2022, el pressupost destinat a ajudar el comerç de les Illes ha augmentat un 71 % respecte de l’any anterior, fet que demostra la importància que li atorgam a un sector estratègic per a nosaltres i que serveix com a dinamitzador de l’economia i com a diversificador del model productiu».

Per la seva banda, el director general de Comerç, Miquel Piñol, ha informat que la Vicepresidència i Conselleria de Sectors Productius posarà en marxa una nova campanya de bons comercials la propera tardor. En paraules de Piñol, aquesta nova campanya s’obrirà «a tots els comerços de les nostres Illes i mobilitzarà més de tres milions de cara al darrer trimestre de l’any i fi de temporada. El proper 19 d’agost, i fins a finals de setembre, obrirem la convocatòria d’adhesió perquè els comerços es puguin adherir a la campanya, la qual disposarà d’un milió d’euros d’aquesta Vicepresidència per a la promoció del comerç de proximitat i el consum responsable».

Així mateix, Piñol ha informat que a finals d’aquest any s’obrirà la primera convocatòria de fons Next Generation per al sector comercial, els anomenats Fons Tecnològic Comerç, que comptarà amb una segona convocatòria a principis de 2023 per a projectes col·lectius d’alt valor afegit. En total, ha explicat Piñol, «en aquesta convocatòria es destinaran fins a 2,8 milions d’euros en ajuts directes a les nostres pimes i associacions».

Balears lidera la venda del comerç al detall i la ocupació del sector

Així mateix, tant el vicepresident com el director general han volgut remarcar les dades oferides aquest mes per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que apunten que les Illes Balears és la comunitat autònoma que registra el major augment de venda del comerç al detall en el mes de juny, amb un augment del 9,8 %. Aquesta xifra suposa el major augment a nivell estatal, l’índex del qual se situa en el 0,2 %.

A més, la comunitat autònoma lidera la creació d’ocupació en el sector i registra el major índex de variació de l’ocupació en comerç al detall amb un augment del 8,2 % el juny, així com una pujada del 6 % des de començament d’any.

Yllanes ha remarcat que «aquestes dades reforcen la tendència que va començar el mes de maig i ens reafirmen en la importància que el sector del comerç al detall té per a les Illes Balears, sobretot en temporada alta. A més, veiem com portam dos mesos consecutius com a líders en la recuperació de l’àmbit del comerç al detall, fet que demostra que les mesures preses funcionen. El Govern celebra aquestes dades, ja que reafirmen la necessitat d’apostar per sectors productius que continuïn amb la diversificació econòmica».

Cal recordar que el comerç al detall a les Illes Balears és el primer ocupador no estacional de la comunitat autònoma, i dona treball a més de 62.000 persones, sent eix essencial en la diversificació del model productiu de les Illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.