Héctor Pons: “El que necessita Maó és un pla conjunt que doni una resposta immediata a la problemàtica de subministrament d’aigua”

El batle de Maó, Héctor Pons i la Tinenta d’Alcalde de Medi Ambient, Conxa Juanola

El passat dijous, l’Ajuntament de Maó va celebrar el plenari municipal en el qual es va debatre, entre altres qüestions, la problemàtica del subministrament de l’aigua al municipi, arran d’una moció presentada pel Partit Popular. En aquest sentit, el batle socialista, Héctor Pons, va defensar la postura de l’equip de govern davant d’aquesta situació.

En la seva intervenció, Pons va recordar que “fa un mes vam aprovar el Pla de Gestió Sostenible de l’Aigua de Maó, un document impulsat per l’equip de govern, consensuat amb totes els grups de la corporació i treballat pels tècnics del Consistori”. Un full de ruta que, en paraules del socialista, “ha de servir com a guia a seguir per resoldre els problemes actuals que tenim amb l’aigua”.

No obstant això, un mes després d’aquesta aprovació, el batle va manifestar en el ple que “la moció que presenten ara és poc coherent amb el plantejament de consensuar un document que doni solucions immediates i no a mig i llarg termini”. El que necessitam en aquests moments, va assegurar, “és proposar mesures conjuntes que donin resposta a una situació d’urgència que els vesins i vesines de Maó ja estan patint”.

A partir d’aquí, la proposta dels socialistes de Maó passa per “dissenyar una moció conjunta que tengui en compte aspectes que siguin urgents i que donin cobertura a la situació crítica d’abastiment i subministrament d’aigua del municipi”, tot amb l’objectiu de “tenir una proposta raonable, d’acord amb les mesures del Pla que vam aprovar per, posteriorment, elevar-la a les diferents institucions”.

De fet, el batle va defensar que “des de l’Ajuntament de Maó ja esteim fent feina amb el teixit empresarial, turístic i comercial del poble per conscienciar de la crítica situació a la qual es troba immers, trobar solucions conjuntes i consensuar accions que permetin fer un ús adequat dels recursos”. A més, va destacar l’alt grau de compromís i comprensió d’una gran part dels empresaris, els quals van mostrar molta consciència davant d’aquesa situació.

El PSOE Maó valora positivament la retirada de la moció del Partit Popular i la seva voluntat de treballar junts per cercar acords i concretar accions prioritàries per dur a terme. L’agrupació vol deixar palès que aquesta qüestió és cabdal per a Maó seguirà estant a l’agenda política del partit i de la institució per acabar amb una situació que pot acabar afectant als ciutadans i ciutadanes i, en definitiva, a la seva qualitat de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.