La meitat dels ajuntaments de les Balears ja disposen de manteniment dels punts de recàrrega gràcies al conveni amb l’IBE A Menorca ja l'han signat el Consell i els ajuntaments de Maó i Ciutadella i estan en tràmits de fer-ho els des Castell, Ferreries i Es Mercadal

 

La meitat dels ajuntaments de les Illes Balears ja compten amb un sistema de manteniment dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics, gràcies al conveni signat amb l’Institut Balear de l’Energia (IBE), que presta aquest servei. Aquesta xifra, però, està prevista que s’elevi fins al 70 % amb la propera adhesió de tretze ajuntaments més, així com els consells insulars d’Eivissa i Formentera, que estan en tràmits d’adhesió.

Les entitats locals adherides al manteniment de l’IBE o en tràmits per fer-ho són les següents:

  • Mallorca

Algaida, Alcúdia, Andratx, Ariany, Banyalbufar, Búger, Campanet, Consell, Costitx, Deià, Esporles, Felanitx, Inca, Lloret de Vistalegre, Lloseta, Llubí, Llucmajor, Mancor de la Vall, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Eugènia, Santa Maria del Camí, Sencelles, ses Salines i Vilafranca de Bonany.

En tramitació: Binissalem, Bunyola, Calvià, Manacor, Marratxí i Selva.

  • Menorca

Ciutadella, Maó i Consell Insular de Menorca.

En tramitació: es Castell, Ferreries i es Mercadal.

  • Eivissa

Santa Eulària des Riu i Sant Joan de Labritja.

En tramitació: Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia, així com el Consell Insular d’Eivissa.

  • Formentera: en tramitació.

Cal apuntar també que els ajuntaments d’Alaró i de Capdepera han manifestat interès en el conveni i que els ajuntaments de Campos, Palma i sa Pobla duen a terme el manteniment amb mitjans propis. La resta de municipis encara no s’hi han adherit o no han mostrat interès.

Detalls del conveni

El conveni marc per al manteniment dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics permet les entitats locals adherir-se al contracte de manteniment de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), amb el que es pretén augmentar la disponibilitat dels equips de recàrrega i millorar-ne el seu estat de conservació. El servei que presta l’IBE inclou el manteniment preventiu, amb visites periòdiques i control documental de l’estat dels equips de recàrrega, així com la reparació de desperfectes. El servei de manteniment s’articula com a cost unitari per equip de recàrrega, de manera que sigui el mateix a les quatre illes i a tots els municipis de les Illes Balears, amb la intenció de poder adaptar-se a l’evolució del nombre d’equips de recàrrega.

A més de prestar el servei de manteniment a les entitats locals adherides, l’IBE proveeix tots els titulars de punts de recàrrega d’un sistema de gestió centralitzat que permet la interoperabilitat dels punts de recàrrega, així com d’una aplicació mòbil per a l’accés als punts de recàrrega i un telèfon d’incidències 24 hores, ambdós posats en marxa fa poques setmanes i encara en fase de desplegament.

Cal recordar que actualment les Illes Balears compten amb un total de 880 punts d’accés públic, dels quals més del 70 % (628 punts) estan integrats a la xarxa MELIB. D’aquests 628 punts, 485 es troben a Mallorca, 59 a Menorca, 70 a Eivissa i 14 a Formentera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.