Les Illes Balears registren per primera vegada 600.000 persones afiliades a la Seguretat Social L’afiliació registrada el mes passat va ser de 606.647 persones, 60.535 (11,1%) més que fa un any i el major registre de la sèrie històrica de les Illes

 

Per novè més consecutiu, l’afiliació de les Illes Balears registrà un nou màxim històric, amb 606.647 persones afiliades. És la primera vegada en tota la sèrie històrica que les Illes superen el sostre de 600.000 afiliacions. Aquest increment interanual suposa un creixement de l’11,1%, el més elevat de tot Espanya, que veu créixer l’afiliació en un 3,8%. A més, l’atur registrat en el mes de juliol també reflecteix a les Illes Balears registres molt baixos, fins a situar-nos en nivells de 2007. L’atur d’aquest juliol ha estat de 35.006 persones, amb una caiguda del 33,7% respecte al mateix mes de l’any anterior.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha presentat avui les dades d’afiliació i atur del mes de juliol, juntament amb el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i ha valorat que les xifres mostren clarament que les Illes es troben en una situació d’economia forta, consolidada i d’expansió, amb les incerteses motivades per la inflació, però també amb un comportament de la resta d’indicadors molt positius, com és l’increment de l’afiliació i la caiguda de l’atur.

En aquest sentit, el conseller ha remarcat que les Illes Balears continuen liderant la creació d’ocupació i la reducció de l’atur a Espanya, i mostren una intensitat més accelerada que la resta del país. De fet, en l’evolució mensual, les Illes Balears van resultar esser la comunitat tractora en creació d’ocupació, ja que ha estat la Comunitat on més ha crescut l’afiliació, (13.860) mentre que en el conjunt d’Espanya l’afiliació queia en 7.366 persones.

Una altra dada destacada és que també el nombre de treballadors autònoms ha assolit un registre històric en superar de nou i per segon mes consecutiu els 100.000 treballadors autònoms. En concret, es van registrar 100.839 persones autònomes.

La contractació indefinida se situa en el 70,2%

La contractació indefinida torna a esser un element important en l’anàlisi del mercat laboral de les Illes, ja que, per quart mes consecutiu, el percentatge de nous contractes indefinits se situa en valors elevats, consolidant així el canvi d’escenari en el mercat de treball balear, amb un nou paradigma on la contractació indefinida és la norma, i una taxa de temporalitat que se situa ja en valors homologables a la mitjana europea.

Així, en un sol any s’ha passat de registrar un 15,5% de contractació indefinida a un 70,2% en el mes de juliol d’enguany. Per Illes, Formentera destaca amb un 86% de contractes indefinits; per trams d’edat, són els joves qui més s’han beneficiat dels efectes de la reforma laboral (39% del total) i per sectors, l’hostaleria (amb 80.798 nous contractes indefinits) és el que més destaca. A Espanya, la taxa de contractació indefinida és tan sols del 33,4% de mitjana.

L’atur cau un 33,7% i se situa en 35.006 persones desocupades

Finalment, en el mes de juliol es van registrar 35.006 persones desocupades, la xifra més baixa en els darrers 15 anys per a aquest període, i que suposa una caiguda del 33,7% respecte a fa un any. És el descens més acusat en tot el territori nacional, que redueix l’atur en un 15,6%.

Com succeeix en els mesos de juliol en contextos d’expansió econòmica, l’atur creix lleugerament respecte a juny (un 2,2%) explicat per patrons estacionals d’alguns sectors. L’increment intermensual d’enguany (758 persones) és, en tot cas, inferior als valors habituals en períodes d’expansió econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca